Zomerse benodigdheden voor toekomstige mama’s

Zomerse benodigdheden voor toekomstige mama’s

19 februari 2019 0 Door Irene

Hoewel het misschien nog ver weg lijkt, komt de zomer al steeds dichterbij. Ben jij zwanger tijdens deze zomermaanden? Dan hoef je nog niet minder van dit fantastische seizoen te genieten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om nog extra van je zwangerschap te genieten tijdens de vakantie.

Schaduw en een zwembad

Er wordt vaak aangeraden om als zwangere vrouw uit de zon te blijven. Je zou door de zwangerschap namelijk slechter tegen de warmte kunnen en bijvoorbeeld kans lopen op duizeligheid of andere nare kwaaltjes. Dit betekent gelukkig niet dat je de hele dag binnen hoeft te zitten terwijl de rest van je gezelschap buiten van de zon geniet. Nee hoor, met de juiste attributen kun je gewoon lekker de frisse lucht in. Het eerste wat belangrijk is, is dat je zorgt voor schaduw. Zo lang je in de schaduw blijft, is zonnen al veel aangenamer en gezonder. Ten tweede moet je je goed insmeren. Al lig je in de schaduw, smeer je goed in met een hoge factor. En vergeet niet om regelmatig een nieuwe laag zonnebrand aan te brengen. Tot slot kan ik persoonlijk erg aanraden om te zorgen dat je op een plek bent met een zwembad. Moet je de zomervakantie dus nog boeken, kijk dan naar een lekker plekje met zwembad. Hoogstwaarschijnlijk zul je nu iets sneller oververhit raken tijdens het zonnen. En dan is het natuurlijk heerlijk verfrissend als je even een duik kan nemen.

Schaf de juiste kleding aan

Deze tip sluit eigenlijk erg goed aan bij het vorige deel. Zoals ik al zei, kan de zwangerschap ervoor zorgen dat je tijdens de zomer sneller oververhit raakt. Zorg daarom dat je lekkere luchtige kleding aanschaft. Kijk bijvoorbeeld eens online naar grote maten badmode. Hier kun je vele wijde en luchtige kaftans en tunieken vinden. Je bent dan toch netjes bedekt, maar loopt niet te zweten in de hete zomerzon. Ook zul je natuurlijk een mama badpak aan moeten schaffen waarin je die verfrissende duiken in het zwembad kan nemen.

Zorg voor verkoeling

Het is natuurlijk fijn als je ook comfortabel bent binnenshuis. Persoonlijk zat ik toch vaak binnen tijdens mijn zwangerschap in de zomer. Ik had het altijd al snel heet in de zomer en toen ik zwanger was, was dit net nog iets heftiger. Sommige dagen spendeerde ik dus lekker binnen met een boekje en een fruitige smoothie. Als jij ook af en toe binnen wil zitten, is het fijn om voor genoeg verkoeling te zorgen. Want ook binnen kan het anders benauwd en klam worden. Schaf bijvoorbeeld een ventilator aan of koop gewoon voldoende waterijsjes.