De juiste luiers voor een blije baby

De juiste luiers voor een blije baby

25 maart 2022 0 Door Irene

Het is heel belangrijk voor je baby’tje dat je de goede luiers uitkiest. Als een luier namelijk niet lekker zit, is dit heel vervelend voor je kindje en hij of zij kan dit niet communiceren. Het resultaat van een slecht zittende luier: een huilende baby met een geïrriteerd lijfje. Dat is niet fijn! Maar maak je geen zorgen, wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jij de juiste luiers voor je kindje uitkiest.

Welk merk is het beste?

Veel mensen noemen luiers ook wel pampers. Pampers is eigenlijk een merknaam voor een merk luiers. Echter is dit merk zo bekend geraakt, dat mensen luiers ook wel pampers zijn gaan noemen. Dit merk wordt gezien als een van de beste merken die er op de markt te koop zijn, maar er zijn nog vele andere merken. Op internet zijn veel recensies te vinden over verschillende merken luiers. Luiers zijn duur en je hebt er veel nodig. Ga daarom op zoek naar een Pampers aanbieding.

Welke maat moet je kiezen?

Er zijn verschillende luiermaten en het is belangrijk dat je de juiste maat uitkiest voor je kind. Bij een te grote maat gaat de luier namelijk lekken en bij een te kleine maat raakt de huid van je kind geïrriteerd. Luiermaten zijn gebaseerd op het gewicht van je baby. Hou dit daarom in gedachten als je in de winkel op zoek gaat en wees je ervan bewust dat je kindje misschien snel groeit in de eerste maanden.

Verschillende kenmerken van een luier

Als je luiers uitkiest, kan je letten op verschillende kenmerken van de luiers. Allereerst kan je kijken naar de hoeveelheid vocht die de luier kan absorberen. De Pampers baby dry van het merk Pampers zijn bijvoorbeeld speciaal ontworpen om je baby zo lang mogelijk droog te houden. Ten tweede hebben sommige luiers een soort indicatiestreepje waaraan je kunt zien wanneer het tijd is de luier te vervangen. Ten derde kan je kijken naar de elasticiteit van het broekje. De luiers moeten elastisch genoeg zijn voor je baby om er comfortabel in te kunnen bewegen. Dit zijn een paar van de verschillen die er zijn te vinden in luiers.

Luiers kosten geld

Per kind moet je rekening houden met ongeveer 5.000 luiers tot je kindje zindelijk is. Je kunt je voorstellen dat dit een hoop geld kost alles bij elkaar! Een goede tip is om eerst een klein pakje te kopen van een paar merken om te kijken welke het beste bevalt. Ook kan je gaan voor wasbare luiers. Deze zijn herbruikbaar en dat scheelt in de kosten.

Kies de juiste luiers voor een blije baby!