Als werkende moeder voor de kleintjes zorgen

Als werkende moeder voor de kleintjes zorgen

18 mei 2019 0 Door Irene

We herkennen ons allemaal wel in het beeld van de hectische moeder die allerlei balletjes in de lucht probeert te houden. Zeker als werkende moeder voelt het soms alsof je jezelf in stukken moet snijden en in allerlei bochten moet wringen. Ook ik voel me van tijd tot tijd zo. De ene probleem volgt de andere drama op en je ziet het allemaal even niet meer zitten. Je gaat twijfelen aan jezelf, je capaciteiten als moeder en hoe goed het allemaal is voor die kleintjes. Aangezien ik zelf vaak zat in deze twilight zone heb gezeten, ga ik vandaag advies geven. Ik ga je vertellen hoe je als werkende moeder goed voor de kleintjes zorgt – op realistische wijze!

Goede voorraad is een levensredder

Door de jaren heen heb ik gemerkt dat er bepaalde dingen zijn die mij net even te ver pushen. Dan gaat dit kapot, dan blijkt de koelkast zo goed als leeg te zijn of dan had ik nog iets moeten regelen voor de kids. Om een hoop stress te voorkomen ben ik sinds kort begonnen met een voorraad aanleggen voor belangrijke dingen. Zo zorg ik er onder andere voor dat er altijd wel een makkelijke avondmaaltijd te maken is met de spullen die thuis staan. Daarnaast heb ik nu ook een kast met wat algemene kindercadeautjes als blijkt dat er weer een vriendje of vriendinnetje een kinderfeest geeft. Het klinkt misschien wat extreem, maar zo’n veelomvattende voorraad kan echt op kritieke momenten een levensredder zijn!

Alles in huis met een klik op de knop

Een ander goed advies dat ik je mee wil geven, is dat het internet de grootste vriend is van iedere werkende moeder. Met een klik op de knop kun je tegenwoordig alles bestellen. Heb je geen boodschappen in huis, is je voorraad op en heb je geen tijd om alles te halen? Laat het dan lekker thuis bezorgen! Onderlaatst was de favoriete snurk pyjama van mijn jongste stuk gegaan. Hij was ontroostbaar. Dus wat heb ik gedaan als werkende moeder? Direct mijn smartphone bij de hand, Googlen en een nieuwe snuk pyjama besteld bij Body Basics 4 Kidz. Klik op de link als je meer informatie wilt. Sinds die tijd ben ik fan van deze webwinkel. Zoals de naam suggereert verkopen ze alle basics die jouw kleintjes nodig hebben.

Kleine aanpassingen met grote voordelen

Daarnaast wil ik je uitleggen hoe kleine aanpassingen in je dagelijkse routine al voor een soepele gang van zaken kunnen zorgen. Neem bijvoorbeeld het aankleden in de ochtend. Vroeger was dat tijdstip echt hel op aarde hier thuis. Tegenwoordig staat iedereen binnen een halfuur netjes en klaar voor een nieuwe dag. Mijn geheim? De avond ervoor het een en ander organiseren. Zo besluiten we tijdens het “naar bed gaan” gelijk welke kleding de volgende dag gedragen worden. Omdat de kleintjes vaak moe zijn, krijg ik weinig weerstand en worden de beslissingen snel genomen.

Zo kun je dus als werkende moeder eenvoudig voor de kleintjes zorgen!