Werk en privé combineren?

Werk en privé combineren?

8 april 2019 0 Door Irene

De mama van nu is allang niet meer alleen huismoeder. De taken zijn tegenwoordig steeds gelijkwaardiger verdeeld over de man en vrouw des huizes. In sommige gezinnen is de man zelfs volledig aangewezen op het huishouden. Kortom, er is ruimte voor mama’s op hun eigen bijdrage te leveren aan het financiële aspect van het huishouden. Durf jij het aan om je werk en privé te combineren door vanuit huis een onderneming te starten?

Maak van je passie je werk

Heb jij ongekende kwaliteiten in de keuken? Of ben je super creatief en maak jij de mooiste kunstwerken? Ontplooi jezelf dan tot ondernemer. Laat die hobby die je zoveel voldoening en plezier geeft je ook wat extra geld opleveren. Werk lekker vanuit huis aan je passie. Ideaal te combineren met je drukke bestaan als moeder. Als moeder ben je een onmisbare schakel in huis. Door voor jezelf te beginnen kan je thuis aanwezig zijn maar tegelijkertijd ook aan je onderneming werken. Zet de vaatwasser snel aan en ga ondertussen werken aan een gerecht of een kunstwerk. Is het tijd om de kinderen van school te halen? Geen paniek, geen baas die op je let. Jij bepaalt je werktijden. Door vanuit huis te ondernemen ben je zeer flexibel en dat is nodig als fulltime moeder. Heb jij ook een passie waar je eigenlijk wel je werk van zou willen maken? Overweeg dan voor jezelf te beginnen en maak van je passie je werk!

Maar wat heb je allemaal nodig?

Dat is natuurlijk volledig afhankelijk van wat het product of dienst die je gaat aanbieden. Vandaag zullen we een voorbeeld geven van cateraar. Heb jij kookkunsten waar je u tegen zegt? Vragen mensen continu naar jouw lekkere gerechten? Dan ligt het starten van je eigen catering op de loer. Hier heb je natuurlijk wel de juiste apparatuur voor nodig. Taarten en cakejes voor je gezinnetje maken is even anders dan voor een heel kantoor. Al je apparatuur zal groter moeten zijn. Je gehele keuken zal meer capaciteit moeten kunnen dragen. Denk aan een grotere oven en een ruimere keukenblad. Heb je je apparatuur voor de productie op orde? Dan is de presentatie ook nog heel belangrijk. Met koelvitrines blijven jouw specialiteiten langer houdbaar en staan ze ook nog eens in de spotlight. De verkoop van jouw lekkere gerechten kan gaan beginnen. Een blik op de koelvitrines en je mogelijke klanten zullen watertanden. Waar wacht je nog op?