Vuilniscontainer of verhuizen?

Vuilniscontainer of verhuizen?

30 juni 2019 0 Door Irene

Allereerst; wat is Nederland een troep. Vooral Amsterdam ligt op de schop maar ook Utrecht en Bussum kunnen er wat van. Overal worden tramrails opnieuw uitgegraven en gelegd, asfalt gelegd, gebouwen gesloopt en opnieuw gebouwd. Dit geeft enorm veel troep en dan vooral grind, gruis, steen, cement en aarde. Gelukkig ligt dit niet overal, maar hebben ze vuilniscontainers gehuurd waar dit afval in terecht kan. Je kunt nu ook zelfs vuilniscontainers voor bedrijven in Bussum huren. 

Ik woon zelf nu in Amsterdam en ik word gek van alle omleidingen die het openbaar vervoer hier neemt. Van Noord naar West ben je een uur bezig, want tram 17 rijdt om vanwege een ongeluk, tram 13 is omgeleid vanwege een kapotte rails en de bussen besluiten iedere maand een nieuwe route te bedenken. Wat ik dan het ergst vind, is dat die tv’tjes die ze in de bus hebben hangen uit staan. Dat is mijn enige grip op de realiteit; waar zijn we? Waar stoppen we zo? Het geluid van die geruststellende ‘Dong: Lelylaan’ zegt mij; je weet waar je bent. Nu rijden we los door straatjes en door wegen, soms rijden we een halte voorbij en als je niet zat op te letten en niet op tijd op het knopje hebt gedrukt; dan ben je de pineut.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle renovaties. Amsterdam is een prachtige oude monumentale stad, maar die moet dus blijkbaar constant vernieuwd worden, want het wegdek, de stoep, parkeerplaatsen, winkels, de gebouwen, alles is maar een paar jaar goed. Overal midden op straat staan van die enorme gehuurde afvalcontainers, en daar hoeven ze maar één baksteen in de gooien en er komt een rookpluim of pluispluim van twee meter uit. Trams kunnen er niet langs, mensen toeteren. Omleiding. Je moet hem natuurlijk wel handig neerzetten. Vuilcontainers zie je normaal alleen midden op straat staan bij een grote renovatie of mogelijk bij een verbouwing.

Ik ben wel veel aan het klagen, maar de stad wordt er wel beter op. Ik reed namelijk vandaag nog in de Noord Zuid lijn, en die duurde ook zo’n twintig jaar. Maar hij is er, en ik ben binnen zeven minuten op station Zuid, iets waar ik voorheen erg lang over deed met de fiets, pont, en metro.
Dus wat ik eigenlijk wil zeggen is; bedankt. Maar zet je vuilniscontainer wel even aan de kant.