Voor de werkende mama’s: wat komt er allemaal kijken bij een eigen bedrijfsruimte?

Voor de werkende mama’s: wat komt er allemaal kijken bij een eigen bedrijfsruimte?

14 april 2019 0 Door Irene

Heb je altijd al je eigen kantoorruimte willen hebben? Dan is een bedrijfsruimte in Hoofddorp misschien wel de uitkomst. Zeker als u pas een eigen bedrijf gestart bent, is het handig om een bedrijfsruimte te hebben waar u samen met collega’s en werknemers kunt samenkomen voor bijvoorbeeld vergaderingen en andere zaken. Laten we eerlijk zijn, over het algemeen is het allemaal een stuk makkelijker om ‘face-to-face’ met elkaar te praten. Daarnaast is het ook ideaal om klanten in te kunnen ontvangen aangezien dit allemaal toch professioneler oogt. In deze blog vertel ik je meer over de voordelen van een bedrijfsruimte Hoofddorp en de algemene dingen die je moet regelen voor een eigen bedrijfsruimte.

De voordelen van een bedrijfsruimte in Hoofddorp

Net heb ik al een paar voordelen opgenoemd die komen met het hebben van een eigen bedrijfsruimte. Daarnaast is Hoofddorp daar een ideale locatie voor aangezien het dicht bij de hoofdstad ligt. Zeker als u contact heeft met internationale klanten die invliegen op Schiphol. Op deze manier hoeven uw klanten niet ver te reizen vanaf Amsterdam en dat is vaak prettig voor beide partijen, helemaal als uw klanten al een verre reis achter de rug hebben. U heeft door te kiezen voor de locatie Hoofddorp alle gemakken van Amsterdam erbij. U werkt immers op een rustige locatie zonder al te veel afleiding maar toch met alles bij de hand. Dat bevordert de werkmotivatie. Maar mocht de klok eindelijk vijf uur slaan of de pauze eindelijk in zicht zijn dan staat u zo in het centrum van Amsterdam voor een lunch of een vrijdagmiddagborrel.

Wat moeten we regelen?

Een belangrijk ding om over na te denken is of je wilt huren of kopen. Mocht je namelijk willen kopen dan heb je meestal een hypotheek nodig. Daarvoor moet je langsgaan bij de bank. Voordat je bij de bank langsgaat, is het belangrijk om een ondernemingsplan te hebben. Door middel van dit plan kan je de bank overtuigen waarom ze jouw bedrijf moeten financieren. Daarnaast zul je, als je de bedrijfsruimte eenmaal hebt, zelf voor meubels moeten zorgen. Hier kan je ook nog een lening voor aanvragen bij de bank. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf en het doel van de ruimte heb je meer of andere soorten meubels nodig. Dit kan naast de vaste kosten voor de ruimte dan ook behoorlijk in de kosten lopen. Het is een hoop geregel maar een bedrijfsruimte Hoofddorp is het dubbel en dwars waard.

 

En mag ik even zeggen dat ik het zo knap vind van alle werkende mama’s dat zij het moederschap kunnen combineren met een carrière, bedankt.