Vier tips om comfortabel te wandelen

Vier tips om comfortabel te wandelen

19 mei 2020 0 Door Irene

Ieder gezin gaat wel eens uit wandelen. Het is een leuke bezigheid voor zowel de kinderen als de ouders. Als bezige mama kan het ook een mooie uitlaatklep zijn om je kids even uit te laten razen op het strand of in het bos. Kinderen kunnen vaak eindeloos lang door ravotten en rennen, terwijl de ouders er wat sneller genoeg van hebben. Dit kan verschillende redenen hebben. Een daarvan is pijnlijke voeten. Herken jij dit probleem en ben je benieuwd wat je hiertegen kunt doen? Lees dan snel verder!

Tip 1: Kies voor goede schoenen

Dit kan niet vaak genoeg benadrukt worden. Slecht zittende schoenen zijn niet goed voor je voeten! Het kan niet alleen eelt veroorzaken, maar ook andere kwalen, knobbels en pijnlijkheden. Een goed merk waar je schoenen van kunt kopen die behoorlijk comfortabel zitten zijn Ara schoenen. Bij Vamos Schoenen hebben ze een mooi assortiment van dit merk zodat elke modebewuste mama zeker is van een schoen die als gegoten zit.

Tip 2: Wissel regelmatig jouw schoenen

Een ander handigheidje is om voor elke activiteit die je onderneemt, andere schoenen te dragen. In dit blog hebben we het over wandelen, maar ook voor jouw werk, feestjes en sporten is het van belang dat je andere schoenen draagt.

Tip 3: Pas op met hakken

Hakken zijn misschien wel een van de mooiere schoenen om te dragen, maar ze zijn niet altijd even goed voor jou en jouw voeten. De ideale hakhoogte verschilt per persoon, kijk daarom wat voor jou het beste aanvoelt bij het kopen van een paar hakken.

Hoe hoger de hak, hoe meer kans er ontstaat op kramp, rugklachten en doorgezakte voorvoeten. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je goed kijkt naar de hoogte van de hak. Als je ze toch graag wilt dragen kan je het beste hiernaar kijken. Draag bij voorkeur ook een lage hak en draag ze zeker niet iedere dag. Zeker met het wandelen is hakken dragen een afrader!

Tip 4: Vermijd het te veel dragen van slippers

Ze mogen dan wel erg comfortabel en makkelijk zijn, maar op de langere termijn is het dragen van slippers funest voor jouw voeten. Slippers geven namelijk weinig steun en het te lang en frequent dragen ervan kan bijdragen aan pijn in de hielen. Dit komt door de platte zolen   van dit model schoen. In sommige gevallen kan het overmatig dragen van slippers zelfs resulteren in peesontsteking! Draag daarom absoluut geen slippers wanneer je gaat wandelen of sporten!