Vakantie vieren hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Vakantie vieren hoeft niet ingewikkeld te zijn!

27 februari 2019 0 Door Irene

Als moeder kijk je hoogstwaarschijnlijk anders naar het boeken van een vakantie dan wanneer je nog geen moeder bent. Immers, de taken en zorgen liggen nu op jou! Dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Een moeder moet ook kunnen ontspannen en genieten van een vakantie. Hieronder noem ik een paar van mijn favoriete bestemmingen voor mij en mijn gezin met tips inbegrepen. Dit keer de zomervakantie!

Berlijn, Duitsland

Dit is stad die veel verschillende zijdes kent. Er is cultuur te vinden, mooie natuurgebieden, lekker eten (en niet al te ingewikkeld) met in de buurt mooie wandelparken. Dit is ideaal als je niet te ver weg wilt gaan, maar toch wat gezien wilt hebben. Je hoeft ook niet per sé met het vliegtuig te gaan, want je kan ook per auto, per bus of per trein. Als je een hond hebt, kan die over het algemeen ook makkelijker mee door de minder lange afstand. Het is bij deze vakantie een slim idee om alvast uit te zoeken wat er te doen is voor je kinderen( als ze al wat ouder zijn). Zo kun jij lekker onderuitgezakt liggen met een boek en een glas wijn in het vakantiehuisje/kamer.

Korfoe, Griekenland

Ben je echt een waterrat net zoals ik? Dan is Korfoe mogelijk wel wat voor jou en je kinderen! Hier kun je van heerlijke stranden, blauwe wateren en mediterraans eten genieten. Voor je kinderen is het vast en zeker ook heel leuk, want wie houdt er nou niet van zandkastelen bouwen, spelen met de frisbee of volleyballen? Al deze dingen kun je al bij voorbaat op het strand doen en de rest komt dan in de avond, als je trek krijgt en er een rits aan restaurantjes voor het uitkiezen is. De volgende ochtend als je wakker wordt, kun je bijvoorbeeld een boottochtje gaan maken naar de rotseilanden in de buurt van deze locatie en kun je mooie vissen spotten en misschien kom je wel een dolfijn tegen!

Wenen, Oostenrijk

Ben je misschien net op zoek naar wat meer rust? Dan is Wenen het denk ik wel voor jou. Wenen is een prachtig land naar ervaring en geeft een zeer weelderige en klassieke uitstraling. De straten en dorpen daar hebben een heel veel leuke winkeltjes en overal is wel een mooie fontein te vinden en is er bovendien een overvloed aan prachtige kerken. De cultuur is volop te proeven en wanneer jouw kinderen nog wat te jongen zijn voor de actievere bezigheden, is dit een leuke stad om dagjes erop uit te gaan.