Tijd voor een babykamer, wat nu?

Tijd voor een babykamer, wat nu?

31 augustus 2019 0 Door Irene

Zwanger mogen worden is het mooiste cadeau wat het leven je kan geven. De zwangerschap is een spannende tijd waarin je je steeds meer gaat beseffen dat je leven binnen een paar maanden compleet zal veranderen. Je leven zal in het teken te komen staan van een klein wondertje, dat een nieuw onderdeel zal worden van het gezin. Voordat dit gebeurt, is er een periode van voorbereiding, waarin je mogelijke nesteldrang kan ervaren. Alle babyspullen zullen je naam roepen en je zult veel nadenken over de babykamer die er zal moeten komen. Maar hoe pak je het proces van een nieuwe baby kamer aan? Daar zijn verschillende stappen voor die we in deze blog zullen bespreken.

Stap 1: Een kamer kiezen en helemaal leeghalen

Voordat een kamer kan omgetoverd worden in de nieuwe babykamer, is het natuurlijk nodig dat deze kamer helemaal leeggetrokken wordt. Je kunt een bouwafval container huren om te zorgen dat alles wat de kamer uitkomt netjes wordt meegenomen en weggedaan. Alles moet uit de kamer getrokken worden, zodat er een kale lege ruimte overblijft.

Stap 2: Inspiratie opdoen

Daarna is het tijd om inspiratie op te doen over hoe de babykamer eruit moet gaan zien en wat de keuze zal klein qua kleuren, materialen en sfeer. Deze inspiratie kan worden opgedaan op platforms zoals Pinterest, maar ook op instagram vind je veel mama’s die foto’s van nieuwe babykamers delen. Hieruit kun je zien wat je wel en niet zou willen. Ook kun je aan de hand van het opzoeken van informatie bepalen welke producten je wel en niet nodig zal hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor meubels en andere babyspullen.

Stap 3: Tijd om aan te schaffen

Nadat aan de hand van inspiratie besloten is wat de keuzes zullen zijn voor de babyspullen, kun je aan de slag gaan met aankopen doen. Er zijn heel veel verschillende winkels, online en offline, waar je uit talloze producten kan kiezen. Door goed informatie van te voren te verzamelen, weet je wat je zoekt en kun je binnen deze keuze kijken welk product de beste kwaliteit-prijs verhouding heeft. Deze stap zal veel geld kosten, maar is het helemaal waard. De aankopen van alle spullen zal uiteindelijk een mooi geheel vormen.

Stap 4: Klussen en neerzetten maar

De vierde en ook wel de laatste stap zij het klussen in de kamer en het neerzetten van de aankopen die zijn gedaan. Dit is de stap waarin alles samenkomt en de babykamer een geheel wordt. De muren worden geverfd, de meubels neergezet en overal beginnen de kasten en het bedje zich te vullen met knuffels, speelgoed, kleding en andere benodigdheden. Dan weet je echt dat de nesteldrang is begonnen en de baby niet meer lang om zichzelf zal laten wachten.