Hoog tijd voor een vakantie zonder kids

Hoog tijd voor een vakantie zonder kids

3 april 2019 0 Door Irene

Het klinkt in eerste instantie tegen de natuur in te gaan. Als moeder ga je natuurlijk altijd graag op vakantie met de kleine deugnietjes. Vandaag ga ik je haarfijn uitleggen waarom je soms echt even op vakantie moet gaan zonder de kinderen. Hoe jong of oud ze ook zijn, papa en mama hebben van tijd tot tijd even een break van de kids nodig. Zo ben ik vorig weekend heerlijk met mijn man op stedentrip gegaan. Dat was voor onze situatie de beste soort vakantie om even lekker weer als stel ergens te zijn. Onze ouderlijke rol lieten we thuis achter en ik kan je vertellen: ik raad het echt iedere moeder aan.

Adem halen of echt tot rust komen

Wanneer je een moeder of vader bent, dan begrijp je dondersgoed als ik zeg dat je continu bezig bent. Zodra de kids op bed liggen kun je weer even ademhalen. Al die spanning en stress bouwt zich op. Misschien merk je het niet, maar het sluipt er soms in. Ineens hebben jij en je partner verhitte discussies om onnozele zaken. Dan weet je het zeker: het is hoog tijd voor een vakantie zonder de kinderen. Niet iedere vakantie geeft je namelijk de mogelijkheid om echt tot rust te komen. Om even de klok te resetten en jezelf weer te vinden. Nee, met kinderen ben je continu in de papa of mama rol. Je hebt geen tijd voor elkaar en wanneer de ruimte er eindelijk wel is, zijn jullie allebei bekaf.

Klein beginnen met een stedentrip

Onze kinderen zijn redelijk jong. Toen mijn man en ik het hadden over de mogelijkheid om er tussenuit te gaan zonder de kids, realiseerden we onze beperkingen direct. Een complete week weg gaan zat er niet in. Daarom besloten we eerst klein te beginnen. Een stedentrip was de perfecte oplossing. Binnen een paar minuten hadden we bij bovenstaand reisbureau een geweldige stedentrip geboekt. Je kunt namelijk heerlijk opgaan in de cultuur van een ander land. Bovendien is er van alles te beleven en te eten in een stad. Daar komt nog eens bij dat je binnen een paar dagen alweer terug bent. Ideaal dus wanneer je op vakantie wilt zonder de kinderen, maar niet te lang weg kan zijn.

Met recht een aanrader

Voordat we op stedentrip gingen, hebben we de kinderen verteld dat ze gezellig bij opa en oma een weekend mochten logeren. Daar lag continu de focus op. Wat papa en mama gingen doen in de tussentijd, hebben we zo min mogelijk besproken. Dat was een uitstekende beslissing. We zijn inmiddels terug van onze stedentrip en dolgelukkig. Tijdens het uitje konden we eindelijk weer ons eigen persoon zijn. Ik was niet de hele tijd mama, ik was gewoon mezelf. Hierdoor hadden mijn man en ik ook weer tijd en ruimte om aan elkaar te spenderen. Het was echt goddelijk. Uiteraard was ik bij thuiskomst ook weer enorm blij om mijn hummeltjes te zien. Daarom wil ik alle moeders, vaders aanraden om zo’n break van je kinderen te organiseren. Een stedentrip zonder de kinderen doet wonderen voor jezelf, je relatie en de kids vinden het helemaal niet erg!