Schadeletsel advocaat: ook voor jou en je kind

Schadeletsel advocaat: ook voor jou en je kind

7 maart 2019 0 Door Irene

Je moet er als moeder absoluut niet aan denken dat er iets gebeurt met jou of je kind. Daar constant bij stil staan is ook ondoenlijk. Aks moeder heb je wat dat betreft al zorgen genoeg. Toch is het handig een moment na te denken over de eventuele gevolgen van een ongeval waarbij jij of je kind letsel hebben opgelopen. Voor jullie beiden kan dit hoge medische kosten geven. Maar denk bijvoorbeeld aan inkomensverlies, reiskosten van en naar het ziekenhuis, aanpassingen die nodig zijn etc. Natuurlijk, het voert ver, maar helaas overkomt het sommige mensen toch. In dat geval kan een goede schadeletsel advocaat je terzijde staan. Zo krijg je toch die vergoedingen waar je recht op hebt.

Schadeletsel advocaat: wanneer?

Een schadeletsel advocaat schakel je in als jij of je kind zelf letsel hebben opgelopen. Denk hierbij aan letsel bij een bedrijfsongeval of letsel bij een verkeersongeval buiten jouw schuld om. In die gevallen heb je vaak recht op schadevergoeding. Het is echter steeds lastiger ook daadwerkelijk te krijgen aar je recht op hebt. De tegenpartij heeft vaak een ander verhaal dan jij. Soms gaat de tegenpartij zover om te ontkennen dat het ongeval heeft plaatsgevonden. In dat soort situaties is een schadeletsel advocaat erg handig. Zij zullen voor jou tot de bodem uitzoeken wat er gebeurd is en de waarheid proberen boven tafel te krijgen. Overigens is het handig om in een geval van een ongeval eventuele getuigen te vragen beschikbaar te zijn. Vraag omstanders bij een verkeersongeval in ieder geval even naar hun telefoonnummer of mail. Dat zal je zaak erg vooruit helpen. Ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt over de kosten van een schadeletsel advocaat, maar die kosten vallen erg mee.

Hoeveel kost dat?

Een schadeletsel advocaat hoeft helemaal niets te kosten. Dat geldt dan natuurlijk als je geen schuld hebt aan het ongeval. De kosten van het vaststellen en verhalen van de schade moeten namelijk door de aansprakelijke partij worden betaald. Zo staat het in de wet. Daarom kan het voor jou erg handig zijn om bij letsel een schadeletsel advocaat in te schakelen. Zo weet je zeker dat eventuele financiƫle gevolgen goed worden afgehandeld en dat je krijgt waar je recht op hebt. Natuurlijk, het is een onderwerp waar je liever niet aan denkt, zeker niet in relatie tot je kind. Maar regel dit goed. Het scheelt misschien wel heel veel ellende.