Een ziek kindje is zo naar! Wat kan je doen?

Een ziek kindje is zo naar! Wat kan je doen?

27 april 2019 0 Door Irene

Hoe ellendig voel jij je als je kind ziek is? Dan wilde je toch dat jij die griep, buikgriep, waterpokken of andere ellende van hem of haar kon overnemen? Maar dat kan dus niet en gelukkig maar. Want nu kan jij goed voor je kind zorgen. Een beetje extra verwennen kan in zo’n geval echt geen kwaad. Je begrijpt dat ik het hier heb over een dagje of een paar dagen ziek. Niet over ernstige ziektes bij kinderen. Maar wanneer je kind een flinke keelontsteking of oorontsteking te pakken heeft, kan dat ook al een flinke impact hebben op zo’n ukkie. Een grote kans dat je kind dan een antibioticum voorgeschreven krijgt. Met alle gevolgen van dien. Denk dan aan bijwerkingen als huiduitslag en diarree. Om de diarree een beetje tegen te gaan, kun je ervoor kiezen om je kind probiotica te geven. Dit zorgt ervoor dat de darmflora zich weer een beetje normaal gaat gedragen. Overleg dit voor de zekerheid wel eerst eventjes met de huisarts die de antibioticum heeft voorgeschreven.
Probiotica

Huiduitslag van antibiotica komt ook veel voor

Het is dan aan te raden om hier iets verkoelends op te smeren. Denk dan aan aloë vera of calendula crème. Voor je de volgende laag gaat aanbrengen, zorg je er natuurlijk voor dat je kindje lekker gewassen is en dat je het tere huidje goed aan de lucht laat drogen. Pas daarna kun je weer een nieuwe laag aanbrengen. Zorg ook vooral dat je niet teveel smeert. Dat lijkt even lekker te voelen, maar het droogt de huid vooral uit. En dan gaat het nog erger jeuken!

Een ziek kindje op de bank

Ik weet nog dat ik het als kind heerlijk vond om op de bank te mogen als ik ziek was. Mijn eigen dekbed en kussen mee en als een zielig hoopje op de bank liggen. Mijn moeder bracht me dan koude appelsap en ik kreeg beschuitjes te eten. Eigenlijk was het ook wel een soort van genieten. In mijn tijd (opoe spreekt) waren er overdag geen kinderprogramma’s op tv. Ik mocht dan een video kijken. Dat maakte het extra speciaal. En natuurlijk knapte ik met al die extra aandacht extra snel op!

Estafette-ziekte is een ding

Want net als je kinderen ziek zijn geweest en je partner weer een beetje opknapt, begin jij. Daar kun je vanuit gaan. Jullie wonen immers samen en in die omgeving steek je elkaar makkelijk aan. Zorg er dan voor dat je met je dekentje op de bank gaat en dat je de rest van je gezin, waar mogelijk, voor je laat zorgen. Dat heb je wel verdiend!