Heb je een ingewikkelde kinderwens?

Heb je een ingewikkelde kinderwens?

10 januari 2019 0 Door Irene

Als je niet weet wie de vader van jouw ongeboren kind is, dan is dat lastig, maar je kunt natuurlijk een prenatale vaderschapstest doen. Maar hoe zit het nou als je geen vader kan vinden voor jouw kinderwens omdat je bijvoorbeeld geen relatie hebt of een relatie hebt met een vrouw. Dat is weer een ander verhaal, maar ook met genoeg opties.

Adoptie is een prima optie

Daar heb je vast al wel eens over nagedacht als je echt met een kinderwens waarvan je niet precies weet hoe je hem wilt en hoe je hem moet vervullen. Adoptie is dan een woord wat al snel bij mensen opkomt. Omdat het zo’n bekend iets is, natuurlijk. Je geeft een geboren, of een nog ongeboren kind een thuis, en je zult dan vast en zeker merken dat het ook echt jouw kind is, ook al zegt het bloed anders. Want familie stopt niet bij de bloedlijn, dat wordt ons al duidelijker. Maar toch is er vaak nog wat twijfel als men aan adoptie denkt. Veel mensen willen toch liever zelf een kindje, met hun DNA, zodat ze zichzelf of andere familieleden herkennen als ze naar het kindje kijken, en dat is natuurlijk ook prima.

Zoek een donor

Dit is ook een overduidelijke optie. Een donor zoeken, misschien wil je een anonieme donor, of een donor waar je wat meer over weet, het is allemaal mogelijk. Een donor is een prima manier om een kindje te krijgen zonder daarvoor in een relatie te zijn (met een man) en het toch van jezelf te krijgen. Als je dan wel een relatie hebt met een vrouw moet er nog een keuze gemaakt worden wie het kindje draagt natuurlijk, maar dat is vaak al besproken als het op dat onderwerp neerkomt. En wie weet wil je in de toekomst nog een kindje en wissel je het dan om. Het kan allemaal.

Geduld is een schone zaak

Maar je kunt natuurlijk ook nog even wachten, ga uit, meld je aan voor een datingsite, ga op speeddates, zoek een partner. Je weet maar nooit wie je tegenkomt, en misschien heeft die ook wel een kinderwens. Het zal dan waarschijnlijk wel allemaal wat langer duren, maar het is ook vast het wachten waard, en als je al dat daten uiteindelijk toch zat bent kun je alsnog een van de andere opties kiezen. Haastige spoed is immers zelden goed, je weet nooit wat er gaat gebeuren.