Moederschap met werk combineren met behulp van de online werkplek

Moederschap met werk combineren met behulp van de online werkplek

3 januari 2019 0 Door Irene

Tegenwoordig moeten we als moeder vaak een best drukke baan combineren met het moederschap. Een behoorlijke uitdaging waarbij er veel ballen zijn hoog te houden. Hierdoor is er de laatste jaren een sterke behoefte ontstaan aan het flexibel invullen van werktijden en de plaats waar je je werk doet. Het nieuwe werken heeft daarbij zijn intreden gedaan. Om dit technisch ook te kunnen is de online werkplek nodig. Hierbij kan je je werkplek via een internet omgeving benaderen. Het is iets wat een werkgever steeds vaker faciliteert gelukkig. Met het werken in de cloud is het faciliteren van de online werkplek ook aanzienlijk makkelijker geworden. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over de online werkplek.

Wat is er nodig voor de online werkplek

Als je als werkgever de online werkplek wil gaan faciliteren dan is het meest praktisch om hiervoor een overstap naar de cloud te maken. Als je bestanden en applicaties komen hierdoor in een cloud en dus een online omgeving terecht. Als je dit gerealiseerd hebt is de online werkplek eigenlijk een fluitje van een cent. Als je je gaat ori├źnteren op de overstap naar de cloud zal je zien dat hierin drie varianten zijn. De meest gebruikte vorm is de public cloud. Dit is een algemene cloud omgeving waarbij je een afgeschermd deel kunt gebruiken. In de public cloud zitten vaak een aantal standaard diensten┬á verwerkt. Zo kan je vaak autorisaties toekennen voor medewerkers zodat niet iedereen bij alle bestanden kan. De kleinere bedrijven komen vaak prima uit de voeten met deze oplossing, maar als je wat groter wordt of bent is de public cloud vaak niet toereikend. Een volgende stap is dan de hybrid cloud. Hierin zitten ook wat public cloud aspecten maar ook wat maatwerk aspecten. Zo kan het toch aansluiten op de behoefte die je hebt met je bedrijf. Voor de grotere bedrijven is er de private cloud dit is een volledige maatwerk oplossing.

Voordelen voor de werkgever

Uiteraard zitten er voor een werkgever ook voordelen aan de online werkplek. Zeker in een tijd van personeelsschaarste is het goed om te kijken hoe je kunt werken aan je medewerkers tevredenheid. En met de online werkplek werk je hieraan. Jong talent stelt tegenwoordig als eis dat ze meer plaats- en tijdsonafhankelijk kunnen werken. Zoals eerder gezegd is het ook makkelijker om het moederschap of vaderschap te combineren met je baan. Door het tijds- en plaatsonafhankelijk werken ben je veel flexibeler in het maken van je uren.