Minder pijn die tijd van de maand

Minder pijn die tijd van de maand

21 mei 2019 0 Door Irene

Bijna elke vrouw krijgt jarenlang te maken met een maandelijks terugkomende menstruatie. Voor de een is dit gewoon wat vervelend omdat ze zich iets anders voelt dan normaal. Voor anderen kan het ook een periode van pijn en ongemak zijn. In dat laatste kunnen een hoop vrouwen zichzelf herkennen. Keer op keer ervaren zij pijn. Het kan gaan van een zeurende pijn tot het hebben van bijna niet te verdragen steken. Voor alle mama’s die zichzelf of hun dochter hier in herkennen is deze blog de moeite waard om te lezen. We bespreken hier namelijk mogelijkheden om de pijn te verlichten.

Warmte

Dit is iets dat bij velen al bekend is, maar als je last hebt van buikkrampen dan is warmte echt heel fijn. Je kunt een kruik gebruiken en deze op de onderbuik leggen om de vervelende buikkrampen te verminderen. Ook het drinken van warme dranken kan zorgen voor een tijdelijke verlichting van de pijn. Probeer zo min mogelijk bij koude dingen uit de buurt te blijven om de pijn zolang mogelijk weg te houden. Het is een simpel trucje en werkt niet altijd even goed, maar het is zeker het proberen waard (maar we betwijfelen dat je het nog niet hebt geprobeerd).

Aan de slag met kruiden

Het is niet altijd nodig om pijnstillers te slikken. Er zijn namelijk ook genoeg manieren om je pijn te onderdrukken met natuurlijke middelen. Fytotherapie is daar een voorbeeld van, want je kunt je maandelijkse pijn ook makkelijk met kurkuma doen verminderen of verdwijnen. Door fytotherapie te gebruiken ben bezig met natuurlijke producten. Je neemt namelijk helemaal niets dat niet door moedernatuur is gemaakt. Kurkuma is een vorm van fytotherapie dat veel gebruikt wordt tijdens de menstruatie. Ook dit kun je dus voor jezelf of voor je kind proberen. De smaak wordt alleen niet altijd door iedereen evenveel geapprecieerd.

Beweging

Als je pijn hebt is het bijna automatisch dat je lekker gaat liggen. Vooral als het gaat om rugpijn, buikpijn of hoofdpijn. Het is alleen niet de manier om van de pijn af te komen. Voor buikkrampen tijdens de menses geldt dat bewegen de pijn doet verminderen. Sporten in deze tijd van de maand is dan ook zeker een aanrader om de pijn te verlichten. We snappen dat het moeilijk is om je er toe te zetten als je pijn lijdt, maar het is ontzettend fijn als je door het bewegen niets meer voelt van he samentrekken van de baarmoeder. Welke methode ga jij als eerst uitproberen?