Mijn ervaring met een tuin make-over

Mijn ervaring met een tuin make-over

18 juli 2019 0 Door Irene

De meeste mensen maken eens in hun leven de fout om een nieuw huis helemaal zelf te renoveren of op te knappen. Helaas zijn wij ezels, want wij hebben ons wél twee keer aan dezelfde spreekwoordelijke steen gestoten. Of nouja, bijna dan. Want na de verbouwing van ons droomhuis enkele jaren geleden, zijn we vorig jaar begonnen aan een complete make-over van onze tuin. We dachten dat dit een stuk makkelijker zou zijn dan het huis renoveren. Dat was het op zich ook wel, maar toch viel het ons vies tegen. Wel hebben we van deze ervaring weer vanalles geleerd over tuinen en tuinieren. Deze kennis deel ik graag met je! Dus ga jij binnenkort je tuin opknappen, lees dan snel verder…

Een planning maken

Ik vind het heel erg leuk om huizen in te richten. (Stiekem kan ik nog steeds best wel genieten van een spelletje Sims op de computer). Ook het plan maken voor de nieuwe tuin vond ik dus erg leuk om te doen. Met een goede planning maak je het gemakkelijker voor jezelf. Je krijgt namelijk een beter beeld van wat je te wachten staat!

In ons geval stond ons een hoop werk te wachten. De oude bestrating moest er helemaal uit, net zo als de oude planten en ook het oude tuinhuisje mocht niet blijven. Omdat onze tuin aan het water ligt, moesten we daarna de kade verstevigen, want dit bleek al járen niet gedaan te zijn en dat is niet verantwoord! Vervolgens het leukste: de nieuwe tuin inrichten. Het is belangrijk om bij het plannen van je tuin make-over rekening te houden met de seizoenen. Je kunt in de winter namelijk niet zomaar allerlei planten gaan zaaien. Bovendien is het niet fijn om in de natte, koude winter steeds buiten aan de slag te moeten. Je kunt het beste aan het begin van de lente beginnen, dan kun je in de zomer nog genieten van je nieuwe tuin en hebben de planten de kans om lekker te groeien.

Het juiste gereedschap

Je tuin opknappen is hoe dan ook een behoorlijke klus, maar je kunt het jezelf wel makkelijker maken. Als eerste doe je dit zoals gezegd door een goede planning te maken. Als tweede loont het ook om het juiste gereedschap paraat te hebben. Moet je bijvoorbeeld bomen snoeien, zorg dan dat je een goede kettingzaag in huis hebt. Met het juiste gereedschap is het een stuk fijner om in de tuin aan het werk te zijn. Stel je voor dat je alles met een handzaag moest doen! Dat lijkt me echt vreselijk.

Al met al was het behoorlijk veel werk maar wij zijn wel heel blij met onze nieuwe tuin. Maar, net zoals met een huis renoveren, dit doen wij ook maar één keer. De volgende keer huren we lekker een hoveniersbedrijf in, wel zo makkelijk.