Met deze tips betaal jij altijd het scherpste energietarief

Met deze tips betaal jij altijd het scherpste energietarief

28 juni 2019 0 Door Irene

Als mama met een eigen bedrijf heb je genoeg ballen die je in de lucht moet houden, waardoor je de basis gewoon goed geregeld wilt hebben. Hieronder valt ook de zakelijke energie die je voor je bedrijf afgesloten hebt of af moet sluiten. Vandaag de dag zijn er ontzettend veel energieleveranciers die zakelijke energie aanbieden dat je door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer zit. Geen zorgen: energie zakelijk vergelijken via Energie-zakelijk.nl zorgt ervoor dat je binnen no time een duidelijk overzicht hebt van de diverse energieaanbieders met hun prijzen. In dit artikel lees je meer over hoe jij het scherpste energietarief kunt scoren.

Weet wanneer je je contract moet opzeggen

De eerste tip is misschien niet helemaal wat je als eerste tip verwacht, want we beginnen bij het einde van je contract: weet wanneer je je zakelijke energiecontract op moet zeggen. Per zakelijk contract verschilt de opzegtermijn nogal. Voor grootzakelijke energieafnemers kan dit zelfs tot zes maanden van tevoren zijn! Voor MKB en ZZP is de opzegtermijn vaak korter: gemiddeld 30 dagen of een maand. Wanneer je niets doet, wordt het contract automatisch verlengd. Dit is vaak tegen hoge verlengingstarieven, wat zonde van je geld is. Daarom is het aan te raden om altijd in de gaten te houden wanneer je opzegtermijn is, zodat je een nieuw contract voor een aantrekkelijke prijs af kunt sluiten.

Zakelijke energie vergelijken

Natuurlijk kun je nog op andere manieren het scherpste energietarief halen. Op het moment dat je weet wanneer je energiecontract verloopt, kun je alvast verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. Online is dat zo gepiept: bekijk je huidige energierekening en vul op basis van die gegevens je wensen in. Let hierbij op het leveringstarief per kWh en m3 en de vaste kosten voor het leveren van de energie. Binnen een klik op de knop krijg je meerdere aanbieders van zakelijke energie voorgeschoteld inclusief hun prijzen. Op basis daarvan zie je direct welke aanbieder het scherpste energietarief voor jou heeft. Eenvoudiger kan het niet!

Wel of geen duurzame energie

Tot slot is het interessant om te kijken of je bij een nieuw energiecontract misschien over kan stappen naar een groene energieleverancier. In eerste instantie lijkt dit een behoorlijke investering, waardoor je niet minder betaalt. Toegegeven: in het begin ís het ook een investering, maar wanneer je langzaam maar zeker overstapt naar duurzame energie en dito manieren om energie op te wekken zul je zien dat je in verhouding uiteindelijk minder geld kwijt bent. Tel daarbij op dat het ook nog eens beter is voor het milieu en je hebt een fijne win-winsituatie. Extra tip: anno 2019/2020 biedt de Nederlandse overheid diverse subsidies aan voor bedrijven die over willen stappen op groene energie door bijvoorbeeld zonnepanelen of een waterpomp. Het is dus zeker aan te raden om daar meer over te lezen, want een subsidie betekent dat je zelf nog minder geld kwijt bent.