Magneetborden voor mama’s

Magneetborden voor mama’s

13 april 2019 0 Door Irene

Voor alle mama’s, beginnende mama’s, oppasmama’s, toekomstige mama’s of zelfs mama’s van schoolklassen (telt ook). Weten jullie wat echt heel fijn is om in huis te hebben? ja oke, doekjes en schoonmaakmiddel. Maar daarnaast is een magneetbord ook ontzettend handig om in huis te hebben.

Waarom?

Een magneetbord is natuurlijk ontzettend praktisch voor in huis als mama. Boodschappenlijstjes, mooie tekeningen, to do lijstjes, kaarten, alles kun je erop plakken. Met de handige magneten blijft alles hangen. je kunt hem ook volhangen met foto’s, briefjes, memo’s en andere leuke huiselijke dingetjes. Vaak doen mensen dit op de koelkast, waardoor die helemaal volhangt met ansichtkaarten en foto’s. Op een gegeven moment wordt dat onhandig, want de koelkast open je toch meerdere malen per dag en bij mij viel alles er op een gegeven moment steeds vanaf. Zet een magneetbord in de woonkamer, hang hem aan de muur, gebruik hem in de werkkamer of slaapkamer van je kind, en zie eens hoe leuk het staat.

Educatie

Waar je een magneetbord ook voor kunt gebruiken, is voor leervaardigheden. Zo kun je een magneetbord neerzetten in de speelkamer of slaapkamer van je kind, en met uitwisbare stiften samen opdrachten uitvoeren. Ga samen rekenen, laat je kind een verhaaltje opschrijven, oefen met letters, cijfers, of ga samen tekenen. Ook gewoon de fantasie stimuleren door samen te tekenen kan veel vaardigheden bevorderen. Werk met kleuren, verschillende diktes, en laat je kind bepalen wat het wil maken. Je kunt samen met je kindje ook van het magneetbord een moodboard maken, met alles wat je kindje leuk vind. Maak een prinsessenbord, en hang je bord vol met plaatjes, teksten en foto’s van prinsessen, jurken, glitters, alles kan erop. Of bijvoorbeeld een inspiratiebord met alles wat ze leuk vinden of goed in zijn erop, zoals een plaatje van voetbal, een icoon die ze bewonderen, een inspirerende tekst. Met een magneetbord kun je vele kanten op.

Werkkamer

Zelf gebruik ik mijn magneetbord in de keuken. Ik heb met een uitwisbare stift alle dagen van twee weken erop geschreven, als een soort extra grote kalender. Zo kan ik twee weken vooruitplannen. Dan schrijf ik in rood alle dringende berichten (“Betaal rekening!”) in blauw alle afspraken (“Dinsdag kapper!”) en in zwart alle activiteiten van de dag, zoals school, werk, hockey, voetbal, etc. Dit is puur om het voor mijzelf allemaal op een rijtje te hebben hoor. Magneetborden zijn er namelijk ook voor moeders.