Maak van je zolder nog een extra kamer met zolderisolatie!

Maak van je zolder nog een extra kamer met zolderisolatie!

28 juni 2019 0 Door Irene

Bij ons thuis moet nog een hoop geklust worden. Sommige muren moeten nog een kleurtje, en moet nog afval naar de stort worden gebracht en we moeten ook nog de zolder isoleren. 
Omdat het lekker zomer is, blijven deze klusjes een beetje liggen. Terwijl als je huis eenmaal af is, je dit zo’n fijn gevoel geeft. We hebben moeite gestopt in ons huis, alleen die laatste loodjes wegen zo zwaar. We hebben gewoon zin om lekker lui te liggen, buiten op het plantsoentje te picknicken, en op tijd naar bed te gaan.
Het zwaarst is die zolder.

We kochten dit huis met twee slaapkamers, eentje voor ons en eentje voor de kleine. Het heeft een mooie tuin en grote erkers. We ontdekten een stoffige kleine zolder, die we gebruikten als opslag. Maar nu we nadenken over een tweede, willen we kijken hoe we het huis zo handig en praktisch mogelijk kunnen indelen. Dan komt een zolder wel van pas, zeker als extra kinderkamer. Op dit moment is de zolder niet geïsoleerd, dus het is ijskoud in de winter, en super heet in de zomer. We hebben plastic zakken tegen het plafond geniet voor enigszins behoud van de warmte en tegen eventuele lekkages. Dat houdt natuurlijk geen stand. We willen het geïsoleerd, de muren even stucen, witte lik verf eroverheen (of roze, of blauw) en misschien nog een extra raampje. Zolang de warmte er maar uit kan  maar de kou er niet in, dat is het plan.

Omdat wij de gehele lente al hebben lopen klussen, is bij ons de energie nu wel op, dus we gaan het door iemand anders laten doen. We waren eerst bang dat die kosten enorm hoog zouden zijn, maar dat valt énorm mee. Met de site waar wij op zaten konden wij zelf onze klus online zetten, en dan stuurden allerlei soorten klusjes mannen hun offertes op. Dan kozen wij op basis van deze klusjesmannen bijvoorbeeld de persoon met de meeste ervaring, tijd of budget, en konden we aan de slag. Dat je zelf zo veel controle hebt over het proces vonden wij weg fijn en veilig. Er komt natuurlijk wel iemand in je huis!

De zolder was binnen nó time geïsoleerd. We hebben meteen de muur stucen en verven eraan toegevoegd, als je dan toch bezig bent he! Binnen een week was het gefixt en konden wij heerlijk aan onze toekomst gaan denken. En die extra opberg boxen, ach, daar vinden wij nog wel een plekje voor. Misschien de garage? Alhoewel, die kunnen we natuurlijk laten ombouwen tot home gym…hm…toch nog eens online kijken!