Een groen huishouden

Een groen huishouden

30 juni 2019 0 Door Irene

Als moeder is het vanzelfsprekend dat je zorgen hebt over de toekomst van jouw kinderen. Zal het ze bijvoorbeeld wel goed afgaan op school? En qua carrière en in de liefde? Maar tegenwoordig maak ik me ook vaker zorgen over hoe de wereld er over tien tot twintig jaar uit zal zien, en welke invloed dat op mijn kinderen zal hebben. Daarom ben ik me gaan verdiepen in duurzame aanpassingen die ik zelf kon maken in het huishouden. En ik weet zeker dat wanneer meer mensen hetzelfde zouden doen, de toekomst van onze planeet en dus die van onze kinderen er een stuk rooskleuriger uit zal zien. Daarom bespreek ik in deze blog een paar van de aanpassingen die ik en mijn kinderen hebben gemaakt!

Dag plastic!

Het was de laatste tijd vaak in het nieuws, de plastic soep in de oceanen. Mijn kinderen waren na een fragment van een schildpad met een rietje in zijn neus zo aangedaan dat we samen opzoek zijn gegaan naar alternatieven voor een hoop plastic gebruiksvoorwerpen. Zo hebben we nu nog alleen maar herbruikbare flessen en broodtrommels voor mee naar school en werk. Ook de oh zo geliefde rietjes zijn vervangen, door herbruikbare versies van metaal en bamboe. Dit scheelt niet alleen in plastic afval, maar staat ook nog eens superleuk! Kortom, evalueer zelf eens een keer hoeveel plastic je gebruikt, en hoe je dit kan verminderen!

Groen licht

Een grotere stap die we gemaakt hebben is overstappen op groene stroom. Tevens hebben we ervoor gekozen om ons huis beter te isoleren en hebben we alle lampen in ons huis vervangen met duurzame ledlampen. Vroeger stonden deze erom bekend dat ze een schel licht gaven en doorgaans niet functioneerde als dimbare lamp. Gelukkig is dit tegenwoordig verleden tijd. Je kan namelijk online gemakkelijk een led dimmer vinden en deze werken perfect. Mijn man en ik merkte het verschil niet eens tijdens een romantisch diner!

Met de benenwagen

Ook hebben we als gezin afgesproken om zoveel mogelijk met de fiets te gaan. Tot nu toe gaat dit ontzettend goed! Het is wel belangrijk dat je een beetje streng blijft voor elkaar, want iedereen heeft tenslotte wel eens een luie dag. Maar waar we voorheen minstens een keer in de week moesten tanken, is het nu inmiddels al twee weken geleden sinds de laatste tankbeurt. Zelf kwam ik er al snel achter dat een hoop van je dagelijkse activiteiten gewoon op fiets afstand liggen, en het is nog eens gezond ook! Ik hoop dat ik met deze tips iemand heb kunnen overtuigen om een wat groenere lifestyle erop na te houden, want we willen toch allemaal het beste voor ons kind?