Je vloeren schoonhouden met kinderen

Je vloeren schoonhouden met kinderen

29 april 2019 0 Door Irene

Vieze vloeren

Wanneer je kinderen hebt is het niet altijd even makkelijk om je huis op orde te houden. De kleintjes kunnen er waarlijk een rommel van maken met rondslingerend speelgoed, kleding en van alles en nog wat. Maar daarnaast wordt het met kinderen niet alleen een rommel maar ook nog eens een smeerboel. Vooral de kleintjes willen er zodra ze eten voor hun neus krijgen nog weleens een vieze boel van maken. Je vraagt je soms af of er nog wel eten in hun mond beland. Daarom bespreek ik in dit artikel een aantal manieren om je huis netjes en schoon te houden wanneer je kinderen in huis hebt.

Juiste materialen

Een van de eerste dingen die je kunt doen is ervoor zorgen dat je huis op de juiste manier is ingericht met de juiste materialen. Dit doe je dan ook natuurlijk al voordat je het kind krijgt. Een van de dingen waar je bijvoorbeeld rekening mee kunt houden is wat voor vloer je in je huis wilt als je een kind krijgt. Sommige materialen zijn makkelijker schoon te krijgen dan andere materialen. Zo is laminaat een stuk makkelijker schoon te maken dan tapijt wanneer de baby bijvoorbeeld eten laat vallen. Een van de makkelijkst schoonmaakbare vloeren zijn pvc vloeren. Deze vloeren zijn niet alleen makkelijk schoon te maken maar ogen ook elegant en zijn ideaal voor vloerverwarming. Dat is niet alleen fijn voor jouw voeten maar ook voor de baby.

Kinderen helpen mee

Andere manieren om je huis schoon te houden met kinderen is om ook de kinderen erbij te betrekken. Zo kun je bijvoorbeeld je kinderen leren dat ze hun speelgoed netjes moeten terugzetten wanneer ze klaar zijn met spelen. Een manier om ervoor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk gebeurd is met je kinderen af te spreken dat speelgoed dat op de grond blijft liggen niet door de stofzuiger gespaard zal worden.

Je kunt je kinderen hier natuurlijk ook mee helpen door extra plekken te creƫren waar ze hun speelgoed in kunnen gooien. Een mentale truc is om ervoor te zorgen dat je in ieder geval het gevoel hebt dat je huis net is, is om minimaal een ruimte te kiezen en die altijd netjes te houden. Deze ruimte is dan ook niet toegankelijk voor je kinderen. Wanneer de chaos in je huis allemaal te veel wordt kun je dan ook hier tot rust komen en jezelf herpakken.