Jaloers huisdier na de bevalling?

Jaloers huisdier na de bevalling?

15 januari 2019 0 Door Irene

Huisdieren hebben we bijna allemaal. Soms kan een huisdier alleen wel als een hoop werk aanvoelen. Voor alle mama’s die naast een nieuwe kindje ook nog eens met een jaloers huisdier moeten omgaan heb ik deze blog geschreven. Het kan namelijk zo zijn dat je huisdier het nieuwe kindje in huis niet erg leuk vind. De aandacht gaat nu ineens naar een onbekend klein mensje en dat kan soms helemaal verkeerd worden opgevat door je kleine beestje. Hoe je dit probleem kunt herkennen en wat je er aan kunt doen om het op te lossen, kun je hier lezen.

Plaats wordt vervangen

Als het gaat om je eerste kindje en je hiervoor altijd erg hecht met je huisdier bent geweest, is de kans groot dat er jaloezie bij komt kijken. Je kat of hond kan bij de baby proberen te komen met kwade bedoelingen. Door het huisdier te laten zien dat je deze niet bent vergeten kan je het ergste al voorkomen. Je kunt hiervoor niet even naar de dierenapotheek en zal het toch echt zelf moeten oplossen. Natuurlijk is het voor een net bevallen moeder lastig om veel met een huisdier bezig te zijn. Vraag daarom je partner om iets meer tijd met jullie huisdier door te brengen door af en toe even te aaien of samen te spelen.

Meteen wennen

Gelukkig kun je iets doen dat er voor zorgt dat jouw huisdier zo snel mogelijk aan het nieuwe gezinslid went. Een luier van het kindje in de mand van je hond of kat leggen werkt erg goed. Ook met kleding dat gedragen is door het kindje moet het lukken. Op het moment dat je zwanger bent kun je het best niet te dicht in de buurt van de kattenbak komen (zoals je waarschijnlijk weet), maar na de bevalling kun je ook hier iets mee. Door de baby overal aanwezig te laten zijn zal je huisdier er sneller aan wennen.

Alles combineren

Toch is het begrijpelijk als jij en je partner een hoop tijd besteden aan het verzorgen en genieten van jullie nieuwe wondertje. Om er voor te zorgen dat je huisdier zich niet verwaarloosd voelt, is het belangrijk de kattenbak extra goed bij te houden en zorgen voor eten en drinken. Misschien kun je ook een speeltje voor je huisdier kopen, zodat deze zich ook zelf kan vermaken. Als je al deze dingen doet dan kun je voorkomen dat jouw huisdier ernstig jaloers gedrag zal beginne te vertonen. Geloof me als ik zeg dat je dat in ieder geval niet wilt!