Hoe zoek je een baan?

Hoe zoek je een baan?

15 mei 2019 0 Door Irene

Het vinden van een baan, iedereen doet het op zijn eigen manier. Maar wat nou als het niet lukt? Hoe ga je je zoektocht dan voortzetten, of moet je dan toch hulp inschakelen? Wij hebben een lijstje voor je samengesteld die je wellicht kan helpen bij jouw zoektocht. Dus loop je vast en weet je niet meer waar je moet beginnen? Lees zeker even verder!

Vraag rond

Voor vele is dit een onbekend feitje, maar de meeste banen worden nog steeds gevonden door je sociale contacten. Je familie, je vrienden of kennissen kunnen je al een heel eind helpen. Schakel je netwerk in en vraag rond. Het is nooit verkeerd om van de daken af te schreeuwen dat je zoekende bent, want alle hulp is welkom, toch? Ken je toevallig een familielid van een vriendin die een baan heeft die jou heel erg leuk lijkt, is het nooit verkeerd om eens contact op te nemen. Tegenwoordig komen ontzettend veel mensen binnen een bedrijf via via.

Internet is je vriend

Als je een bedrijf hebt die gevestigd zit op een bereikbare plaats voor jou, kan je natuurlijk altijd langs gaan. Neem je cv en motivatie mee, stel je voor en lever het in. Is dit niet het geval is internet je grote vriend. Pas je Linkedin aan, update alles naar nu en zorg ervoor dat je opvalt. Het zal je nog verbazen hoeveel bedrijven die hard nieuwe mensen nodig hebben Linkedin afstruinen. Daarom is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat al jouw informatie op Linkedin staat. Als je dan toch bezig bent: scroll je persoonlijke social media platformen even af. Staan er pikante foto’s op, of berichten van vroeger? Haal ze er even af. Internet blijft het internet en helaas is verwijderen vaak niet genoeg, maar je kan het altijd proberen.

TIP: via Linkedin kan je ook bedrijven en mensen opzoeken en bekijken. Het profiel dat je aan het bekijken bent krijgt dan een melding en hierdoor wek je ook aandacht.

Uitzendbureaus

Als je echt radeloos bent kan je er altijd nog voor kiezen om een uitzendbureau in te schakelen. Uitzendbureaus hebben allerlei vacatures en het enige waar ze naar opzoek zijn, zijn mensen! EN misschien zelfs wel jou! Uitzendbureaus hebben mensen nodig zonder baan om hen te koppelen aan de vacatures die zij hebben. Ben je opzoek naar een vacature verkeersregelaar? Een uitzendbureau heeft wellicht een vacature verkeersregelaar! Ben je opzoek naar marketing en communicatie gerichte vacatures? Nooit geschoten is altijd mis.