Hoe een saaie avond een geweldige date werd

Hoe een saaie avond een geweldige date werd

30 juli 2019 0 Door Irene

Electronica

Tegenwoordig zijn we allemaal bezig met elektronica. We hebben onze mobiel altijd bij de hand, kunnen ons een avondje zonder de beschikbaarheid van Netflix vrijwel niet meer voorstellen en zoeken onze routes vooraf op via Google Maps. Mijn vader vertelt altijd over de tijden zonder google maps, waarin hij met het grote ANWB-kaartenboek de route van te voren uitstippelde. Papa rijdend, mijn moeder met de kaarten ernaast. En dan de afslagen tellen om de juiste straat te vinden. Geen signaaltje wat even aangeeft dat je nu echt rechtsaf moet, of terug moet rijden omdat je de afslag hebt gemist. En als mama er dan niet bij was? Simpel: dan ging de kaart gewoon op schoot of tussen het stuur vasthoudend. Bizar idee, en daarnaast levensgevaarlijk. Dan is het leven mét internet en telefoon toch een stuk simpeler. Toch?

Geen stroom!

Nou, niet per se. Wij hebben laatst bijna een dag zonder electriciteit gezeten in ons stadsdeel. Aan het begin niet zo erg, je hebt immers je volgeladen mobiel. Maar tijden veranderen en opgeladen mobieltjes raken leeg. Zo ook de mijne. Dat was wel even wennen. Geen tv, geen stroom om iets op te laden, bah. Ik dacht er aan mijn date te cancelen. We hadden die avond een filmavondje gepland, maar de TV deed het natuurlijk ook niet. Ik belde hem ’s middags op, maar hij was niet zo makkelijk uit het veld te slaan. Hij wist zeker dat electriciteit het ’s avonds wel weer zou doen, en anders zou hij wat leuks verzinnen. Nou, je raadt het al: ’s avonds nog altijd geen stroom. Het werd al langzaam donker. Maar hij had hier over nagedacht, en het werd uiteindelijk toch nog een hele leuke avond!

Picnick

Hij had alles mee genomen voor een binnendeurse picnick. Een kleedje, een enorme mand met lekkers (we konden immers natuurlijk niet koken zonder gas)  en daarnaast twee glazen wijn. De wijn zelf hoefde hij niet mee te nemen. Ik heb namelijk een jaar geleden een mooi wijnrek aangeschaft die altijd goedgevuld is. En daar kan je natuurlijk maar één ding mee doen in deze barre tijden: snel opdrinken! We hebben daarom heerlijk midden in de woonkamer zitten picnicken samen, en daarna spelletjes gespeeld in het kaarslicht. Monopoly, ganzenbord, we hebben de grootste lol gehad. Zo zie je maar, eigenlijk is die electronica helemaal niet nodig om het leuk of gezellig te hebben: het kan ook prima zonder! Ik kan het jullie in ieder geval aanraden, al is het maar voor één avondje. Het geeft een enorme rust. Laat je me weten hoe het was?