Groot gezin , groot huishouden

Groot gezin , groot huishouden

31 mei 2019 0 Door Irene

Ieder huis met een groot gezin heeft nou moet nou eenmaal wat grotere boodschappen doen. Boodschappen doen vind ik persoonlijk wel leuk om te doen. Maar er zijn ook mensen die die helemaal niet leuk vinden om te oden. Hoe het komt? Omdat het voor hen een verplichting word. Als je een groot gezin hebt, betekent dit ook een groot huishouden. Van alles in huis heb je wat meer nodig. Niet alleen van boodschappen, maar ook van schoonmaakmiddelen, van ruimte en van allerlei andere benodigdheden. Boodschappen doen hoeft niet alleen bij de Albert Heijn , Lidl of Jumbo. Dit kan er bij een groothandel. Het woord zegt het al, groothandel, dat wil zeggen ze verkopen alles eigenlijk in het groot oftewel ze verkopen er meer van.

Groothandel

Die kleinere flesjes fanta die je altijd ziet staan in een horeca koelkast, die is kopen zij in bij de groothandel. Waar jij nu ook van af weet, dus ook naartoe kunt. Het enigste is, je hebt er een pas voor nodig, die pas kan je makkelijk lenen. Dus mocht je iemand kennen met een bedrijf met zo een pas in bezit. Dan kun je die gene vragen om deze gunst. Winkelen bij een groothandel maak je leven een stuk makkelijker. Je hoeft niet meer meet drie losse flessen water te sjouwen. Je kunt er gelijk een doos van kopen. Behalve dat je bij de groothandel alles in ‘’ het groot’’ kunt kopen, vind je er ook dingen die je in de normale supermarkt niet vind. Waar je bijvoorbeeld terecht kunt is de Macro of de Sligro.

Markt

Behalve de groothandel en ander supermarkten kan je ook een bezoekje aan de markt doen. Op de markt vind je verse groentes, fruit, vlees en je kunt er ook terecht voor een tussendoortje. Zo heb je op de markt vaak kraampjes waar ze eten verkopen. Denk bijvoorbeeld een kibbeling , een patatkraam een polier of lekkere warme stroopwafels. Maar behalve voor eten kun je op de markt ook terecht voor een heleboel andere dingen. Zoals kleding, schoenen, fietsen noem maar op. Een dagje naar de markt, je kunt er gelijk een gezinsuitje van maken en je kunt er bijna alles kopen waar je naar opzoek bent. Mocht je nou niet alles vinden op de markt, markten zijn vaak gelegen in de buurt van andere winkels. Dus een snel bezoekje aan de supermarkt kan alsnog.