Goede houding tijdens je zwangerschap

Goede houding tijdens je zwangerschap

23 februari 2019 0 Door Irene

Houding tijdens zwangerschap

De verwachting van je kind is natuurlijk een fantastisch gevoel en vooruitzicht. Maar zoals elke moeder weet is het ook erg zwaar voor je lichaam. Vele zwangerschapskwalen zoals ochtendziekte, rugklachten en striemen kunnen de maanden zwaar maken. Gelukkig zijn er veel tips om de situatie te verbeteren. In dit artikel bespreken we een aantal tips om je houding tijdens de zwangerschap te verbeteren zodat je geen rug en beenklachten krijgt van het dragen van je kind.

Je zult ongeveer 12-15 kilo extra gaan dragen voornamelijk natuurlijk aan de voorkant van je buik. Dit zal je lichaamszwaartepunt natuurlijk ook veranderen elke week. Tijdens het verloop van je zwangerschap zal je evenwicht dan ook langzaam verslechteren. Daarom is het belangrijk dat je in het verloop van je zwangerschap oefeningen doet en posities gebruikt die met deze kwalen kunnen helpen. Voor vele zwangere vrouwen is de foetushouding het fijnst om te slapen en liggen. Slapen op je buik wordt namelijk steeds moeilijker als je kind groeit en op je rug liggen kan naarmate de buik groter wordt ook ongemakkelijk worden.

Werken

Qua werken is er natuurlijk het zwangerschapsverlof. Maar voor de vrouwen die graag willen blijven werken tijdens een deel of zelfs het grootste deel van hun zwangerschap is het investeren in een goede bureaustoel belangrijk. Vaak is het werk wel bereid om hiermee te helpen en een goede stoel aan te schaffen voor een zwangere vrouw. Mocht dit niet het geval zijn dan is het waarschijnlijk verstandig voor je om zelf te investeren in een goede bureaustoel. Het zal de gezondheid van jezelf en ook het kind ten goede komen.

Sporten en wandelen

Natuurlijk wil je actief blijven tijdens je zwangerschap. Je zult willen blijven sporten maar tot op een zeker punt zal dit natuurlijk ook lastiger worden. Daarom is wandelen een goede sport die je tot het einde van je zwangerschap zult kunnen blijven doen. Veel zwangere vrouwen zijn natuurlijk bang dat als ze actief bewegen er iets mis kan gaan. Een val tijdens een zwangerschap zou het kind pijn kunnen doen.

Desondanks is uitermate voorzichtig lopen niet aangeraden. Wanneer een zwangere vrouw gaat slenteren zullen de bekkenbanden pijn gaan doen. Zwangere vrouwen kunnen beter met grote stappen stevig doorwandelen. Dit kun je doen totdat je voelt dat de zijkant van je heupen moe worden en daarna kun je even gaan zitten. Bankjes zijn er natuurlijk overal maar het kan zelfs slim zijn om zelf een klein opvouwbaar stoeltje mee te nemen zodat je overal even kunt gaan zitten als het nodig is.