Een nieuwe weg inslaan

Een nieuwe weg inslaan

10 april 2019 0 Door Irene

Mensen die beweren dat je als moeder niet veel meer kunt doen, heeft het fout. Ook nadat je kinderen hebt gekregen kan je nog een hoop dingen doen. Je kunt er zelfs voor kiezen om een heel ander vak te gaan betreden. Misschien vind je het werk dat je nu doet niet meer leuk en dat moet je niet hebben. Het is belangrijk dat je naast geld verdienen ook voldoening uit je werk kunt halen. Als dat niet meer het geval is, is het slim om te kijken naar de mogelijkheden voor een nieuwe baan. Onthoudt dat geen enkele deur te hooggegrepen is als je het echt wilt kan het. In deze blog geven we je graag wat opties voor het inslaan van nieuwe wegen. Wellicht zit er ook iets voor jou tussen.

Met of zonder omscholing

Soms is het hetgeen dat je wilt gaan doen iets totaal anders dan waar je voor hebt geleerd. In dat geval is het belangrijk dat je gaat kijken naar de mogelijkheden voor een opleiding. Vaak zijn goede aanbiedingen voor mensen die een andere kant op willen. Zo kun je als je de ICT kant op wilt makkelijk een ITIL training volgen. Met zo een ITIL training krijg je kans op een baan in de ICT. Tegenwoordig is dat een goede branche om in te werken. Mocht dat je leuk lijken dan zou ik zeker even gaan zoeken naar de mogelijkheden voor het volgen van zo een ITIL training. Ook voor mensen die het leuk lijkt om de zorg in te gaan, is er veel omscholing mogelijk. Vaak ben je binnen een jaar al een volwaardige  medewerker binnen een bedrijf. Denk in ieder geval niet dat het onmogelijk is om een andere tak te pakken.

Alles in één keer

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je huismoeder was en nu graag aan de bak wilt. Aks e dan wilt beginnen met het vak waarvoor je gestudeerd hebt, is het vooral belangrijk om een aantrekkelijke cv te maken of misschien zelfs een filmpje. Het zal wennen worden om steeds van huis weg te zijn. Binnen korte tijd zal je daar wel aan gewend raken. Ook voor je kinderen en je partner zal het allemaal even anders worden. Onthoudt ten alle tijden dat je helemaal zelf bepaalt wat je met je leven wilt doen. Als dat betekent dat je na jaren besluit een andere richting in te slaan dan is dat zo!