De winter is dichterbij dan je denkt!

De winter is dichterbij dan je denkt!

7 mei 2019 0 Door Irene

Wellicht moet je er nu helemaal niet aan denken; De winter. De zomer is in aantocht en dat merk je aan alles. Dagen worden langer, het wordt minder koud en iedereen lijkt wel vrolijker dan eerder. Overal zijn kleine optredens of festivalletjes. Ook de lentemarkten zijn in volle glorie los gebarsten.

Daarom is het nu juist de tijd om over de winter na te denken en dan vooral over dames winterjassen.
Natuurlijk vraag je je af waarom je nu juist daar over na moet denken en het antwoord is eigenlijk heel simpel. Het is alweer winter voor je het weet en dan wil je alles al in huis hebben. Je wilt het liefst goed beslagen ten ijs komen. Ok, dan laatste was wel een heel flauw woordgrapje maar eigenlijk ben ik serieus.

Nu het niet meer zo koud is kun je goed nadenken wat je eigenlijk voor een jas wilt hebben. De ervaring leert namelijk dat als het al wat kouder is, heel veel jassen al snel goed genoeg lijken om wat warmer te zijn dan je zomerjas. Dat is natuurlijk ook zo maar wat je eigenlijk doet is dat je je eisen en verwachtingen naar beneden gaat bijstellen omdat je het koud hebt en dat is nou net niet de bedoeling.
Want denk een goed na, hoe vaak heb je geen water bij de wijn gedaan omdat je het koud had. Onder het mom van dan heb ik het nu in ieder geval wat warmer. Dan volgt er nog een fase en die houdt dan in dat je na gaat denken hoe lang de winter nog kan duren en of je dat nog vol kan houden. Vervolgens spreek je met jezelf af dat je het volgend jaar echt anders gaat doen en op tijd op zoek gaat naar een nieuwe dames winterjas.

Wees op tijd!

Daarom is die tijd nu aangebroken. Nu kun je voor jezelf bepalen welke eisen je wilt stellen. Allereerst moet je bedenken welke functionaliteit de jas moet hebben. Hoeft hij bijvoorbeeld alleen regen te houden of ook wind. Of misschien wel allebei niet. Wil je een capuchon of heb je er liever een zonder. Ook de lengte van de jas is belangrijk in de overweging bij het kopen van een nieuwe jas. Wil je bijvoorbeeld een lengte tot heuphoogte of toch liever langer en moet hij op je knie vallen. Het kan allemaal als je maar goed weet wat je zelf wilt!