De beste banen van 2019

De beste banen van 2019

18 januari 2019 0 Door Irene

De afgelopen jaren zijn op het gebied van werkgelegenheid niet altijd even makkelijk geweest. Er heerste meer werkloosheid dan ooit en men moest maanden, soms wel jaren, wachten om weer aan het werk te komen. Vanwege de aansterkende economie en de groei in het aanbod van banen is er weer meer hoop voor de werkzoekende Nederlander. Het UWV verwacht zelfs dat het aantal banen in 2019 zal stijgen naar 10,5 miljoen en dat is een record in Nederland. Er zijn een aantal beroepen die erg gewild zijn en waar dus eenvoudiger werk in te vinden is. Soms is hier wel enige omscholing voor nodig, om het bedrijf te kunnen bieden wat ze vragen.

Economische sector

Vanwege de aansterkende economie liggen er ook meer kansen om te werken in de economische sector. Vooral banen als accountmanager of commercieel medewerker in de binnendienst zijn erg in trek. De buitendienst is minder populair geworden omdat veel verkoop tegenwoordig via het internet gaat. Ook een baan als recruiter of customer service medewerker is populairder dan ooit. De financiële sector is in 2018 iets afgenomen, waardoor er banen geschrapt moesten worden. Ook een baan als planner is in trek. In de logistieke sector zijn vanwege de stijgende koopkracht tevens een flink aantal mogelijkheden. Onder andere als logistiek medewerker, heftruckchauffeur of vrachtwagenchauffeur. Als vrachtwagenchauffeur zul je wel moeten dealen met de onregelmatige werktijden en eventuele overnachtingen in de cabine.

De bouw

Waar mensen voorheen hun huizen niet kwijt raakten, is de huizenmarkt nu weer net zo populair als een aantal jaar geleden. Dit betekent dat er ook meer banen zijn vrijgekomen in de bouw. Het voordeel van werken in de bouw is dat de dagen snel gaan en je lekker bezig bent tijdens het werk. Daarnaast maak je snel vrienden en valt de ene na de andere grap op de werkvloer. Toch is het over het algemeen wel zwaar werk en is beschermende werkkleding een vereiste. Onder andere als timmerman, installatiemonteur en/of elektromonteur maak je veel kans op een goede baan in 2019.

IT

De laatste groeiende sector in 2018 en tevens in 2019 is de IT. Deze sector bevat erg specifieke banen waar meestal veel onderwijs en aanleg voor vereist is. Voorbeelden van banen in deze sector is als projectmanager binnen de ICT, PHP developer of software tester. Over het algemeen moet je veel verstand van computers, elektronica en techniek hebben om een goede kans te maken op een baan in deze sector. Onderwijsinstituten bieden de laatste jaren steeds meer cursussen aan om je om te kunnen scholen tot IT’er.