Alleen het beste voor die kleine dondersteentjes

Alleen het beste voor die kleine dondersteentjes

24 maart 2019 0 Door Irene

Kinderen krijgen tijdens het opgroeien allerlei dingen mee. Van kinderziektes tot aan onvergetelijke herinneringen aan vroeger. Het opzoeken van grenzen hoort daar bijvoorbeeld bij en het verwerken van alle nieuwe indrukken die een kleintje op een dag doet. Als moeder ben je af en toe die kleine dondersteentjes helemaal zat, maar je houdt natuurlijk altijd ontzettend veel van ze. Daarom is vanzelfsprekend alleen het beste goed genoeg voor jouw kids. Van een uitgebalanceerd dieet tot genoeg beweging; we zijn er tegenwoordig allemaal druk mee bezig. Omdat het zo’n actueel thema is, geef ik je vandaag wat tips hoe je nog meer alleen het beste voor die kleine dondersteentjes kunt regelen.

Tip #1 Goede nachtrust

Zeker wanneer jouw kids nog erg klein zijn, dan is een goede nachtrust belangrijk. Uiteraard geldt dat voor ons volwassenen ook, maar de kleintjes hebben het nog veel meer nodig. Tijdens het slapen verwerken hun ontwikkelende hersenen alle indrukken die ze opgedaan hebben. Bovendien groeit jouw dondersteentje het hardste wanneer die slaapt. Daarom zet jij als liefhebbende moeder natuurlijk alles op alles om ervoor te zorgen dat jouw kinderen heerlijk slapen. Zo kan een goede pyjama al het verschil maken. Onderlaatst heb ik een Snurk pyjama gekocht voor mijn kids. Snurk is een Nederlands merk dat zowel loungewear als pyjama’s maakt. Ik kan je eerlijk vertellen dat zo’n Snurk pyjama hemels voelt. Met een uitstekende Snurk pyjama slaapt zelfs de meest rusteloze dondersteen weer goddelijk voortaan.

Tip #2 Gezonde voeding

Het voelt een beetje als een open deur intrappen, maar gezonde voeding is zo belangrijk! Ik maak mezelf er ook wel eens schuldig aan om het avondeten een beetje makkelijk (en dus meestal ongezond) te maken. Een pak pannenkoeken hier, een diepvriespizza daar of een keertje een bezoek brengen aan de lokale friettent gebeurt nou eenmaal wel eens. Dat is ook niet heel erg. Zolang je het maar balanceert met een extra gezonde maaltijd – en dat is met jonge kids nog wel eens lastig. Gelukkig zijn er allerlei trucjes om ervoor te zorgen dat jouw dondersteen toch genoeg vitaminen binnen krijgt. Zo maak ik op zondag altijd een voorraad gezonde soepen en sauzen. Daar stop ik veel groenten in en die pureer ik dan. Hierdoor bevat je saus voor de pasta alle groenten en kunnen de kids het er niet uit gaan vissen. Ideaal!

Tip #3 Slim speelgoed

Beweging en naar buiten gaan is in deze tijd een uitdaging. Vroeger waren wijzelf niet binnen te houden. Tegenwoordig moet je bijna de dondersteentjes naar buiten sleuren. Ik worstel (nog steeds) met dit obstakel van het moederschap. Ergens wil ik dat mijn kinderen genoeg beweging krijgen en lekker buiten spelen. Tegelijkertijd weet ik dat het bijna onmogelijk is om ze tegen hun zin in te forceren. Een goede (mama)vriendin van mij kwam met een slimme oplossing: koop tactisch het speelgoed. In de zomermaanden koopt zij bijvoorbeeld alleen speelgoed dat de kids buiten kunnen gebruiken. Omdat het nieuw en interessant is, willen de dondersteentjes het zo snel mogelijk uitproberen. Daarvoor moeten ze echter naar buiten. Hierdoor zijn haar kids ineens buiten te vinden zodra het mooi weer is! Ik ga het dit jaar ook maar eens proberen.

Indien jij nog tips voor mij hebt, dan hoor ik het natuurlijk ook graag! Als toegewijde moeder ben ik altijd op zoek naar interessante spullen en praktische oplossingen.