Welke producten heb je in ieder geval nodig voor haarverzorging?

Welke producten heb je in ieder geval nodig voor haarverzorging?

23 november 2019 0 Door Irene

Het kan heel lastig zijn om door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer te zien. Er zijn honderden, als niet duizenden, verschillende producten en merken voor het haar. Hierdoor kan het lastig zijn om te weten wat je wel en niet nodig hebt. Uiteraard verschilt het per persoon. Tenslotte heeft niet iedereen hetzelfde type haar! Toch zijn er een aantal producten die je sowieso wilt hebben om jouw haar goed te kunnen verzorgen. Hier een kort overzicht van de must-haves van haarverzorging!

Een borstel of een kam

Het is belangrijk om te investeren in een goede borstel of kam. Om klitten te voorkomen, die het overigens onmogelijk maken om goed jouw haar te wassen, wil je regelmatig jouw haar goed borstelen. Om voor elke situatie voorbereid te zijn heb je het liefst verschillende borstels met verschillende afmetingen.

Een goede shampoo

Een goede shampoo is er eentje die perfect aansluit bij jouw type haar. Het is vaak te makkelijk om te denken dat shampoo gewoon shampoo is, ongeacht van het type. Als je een shampoo voor stijl haar gebruikt, kan het misschien niet zo goed reinigen wanneer je eigenlijk krullen hebt. Ook als je bijvoorbeeld snel vettig haar krijgt kun je het beste een shampoo gebruiken die daarvoor gemaakt is. Zorg daarom dat je een shampoo vindt die goed werkt bij jouw haar, en blijf deze gebruiken. Het kan echt een wereld van verschil zijn!

Elektronische tools

Als je eens een totaal andere haarstijl wilt, is de kans groot dat je hierbij een stijl- of krultang nodig hebt. Of je hebt juist altijd na het douchen een fohn gebruiken. Hoe dan ook, het is belangrijk dat je goed weet wat je precies wilt bereiken met zulke apparaten. Zoek producten die goed op jouw wensen aansluiten, en ga voor goede kwaliteit. Je wilt uiteraard niet dat jouw haar straks verbrand is! Om dat risico te vermijden kies je altijd voor goede kwaliteit, bijvoorbeeld van merken zoals GHD.

Een conditioner

Om schade aan jouw haar door warmte, of reacties met andere stoffen te voorkomen, wil je een conditioner gebruiken. Het liefst gebruik je het elke keer nadat je shampoo gebruikt. Het zorgt er bovendien voor dat je minder lang hoeft te borstelen met nat haar. Als je de puntjes even bewerkt met conditioner borstel je er zo doorheen!