wees efficiënt met een damesfiets.

wees efficiënt met een damesfiets.

21 november 2019 0 Door Irene

Wil jij je als mama jezelf snel, makkelijk, en op een gezonde manier van A naar B begeven? Overweeg dan om opzoek te gaan naar de juiste damesfiets. Een goede fiets kan zeker een prettige toevoeging zijn voor wanneer je als moeder een druk leven leidt en op een efficiënte manier overal heen wilt gaan om daarnaast de benodigde beweging te krijgen. Tegenwoordig komen fietsen in zoveel maten, varianten en modellen er is altijd wel voor ieder wat. Zo kun je overwegen om een oma fiets, moederfiets, transportfiets, elektrische fiets of een stadsfiets overwegen. Daarnaast kun je nog kiezen uit vele variaties en patronen. Zo kun jij opzoek gaan naar een fiets die geschikt is voor jouw levensstijl en jouw kan brengen wat je nodig hebt.

Achtergrond:

Een damesfiets valt te herkennen aan de lager liggende midden stang. Dit komt nog uit de tijd dat vrouwen op een elegante manier op hun fiets moesten kunnen stappen, vooral omdat een lange rok alledaags voorkwam. Tegenwoordig is de lager liggende stang niet meer favoriet om de reden dat hij bedacht is, veel vinden een lager liggende buis hoe dan ook handiger. Vandaag de dag kom je niet alleen de klassieke modellen meer tegen, maar zijn er ook veel extra elementen aan de fiets toegevoegd. Zo kun je kiezen voor een elektrische fiets mocht je een voorkeur hebben voor meer snelheid, dit kan vooral voor lange afstanden handig zijn. Ook een echte mamafiets is een optie, deze fiets is zo ontworpen dat hij van alle gemakken voorzien is voor een moeder. Denk dan aan de manier dat de kinderzitjes geïnstalleerd zijn op de fiets, het bredere stuur, de extra ruimte en meer elementen. Je kan ook overwegen om bepaalde elementen te combineren, zo kan een mamafiets ook als een elektrische variant komen.

Efficiëntie:

Het is makkelijk om al heel snel te denken dat de auto pakken makkelijker. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Denk aan alle opstoppingen die je zou kunnen ontlopen, de frisse lucht die je toch weer even meepakt of het makkelijk kwijt kunnen van je fiets. Je kan misschien niet alles meenemen, maar wanneer je er goed over nadenkt zijn veel spullen overbodige bagage. Daarnaast kun je ook kiezen om extra accessoires aan te schaffen zodat je toch nog wat extra kan meenemen. Wat ook zeker prettig is van een fiets is dat het niet zozeer duur hoeft te zijn. Dit hangt natuurlijk af van de luxe van de fiets. daarbovenop zullen de onderhoudskosten ook niet heel veel hoeven te kosten.