Waarom een administratief medewerker onmisbaar is in elk bedrijf

Waarom een administratief medewerker onmisbaar is in elk bedrijf

24 december 2019 0 Door Irene

Elk bedrijf dat succesvol wil zijn, heeft behoefte aan een goede administratief medewerker. Dit is iemand die kantoorwerk en ondersteunende werkzaamheden verricht, op secretarieel en financieel gebied. De term administratieve medewerker bestaat uit de functies: secretaresse, receptioniste en bedrijfsadministratief medewerker. Soms wordt hier strikt onderscheid in gemaakt, maar soms worden al deze medewerkers simpelweg ‘administratieve medewerker’ genoemd. Toch wordt er vaak neergekeken op de administratieve medewerkers en onterecht! Want dit is juist een hele belangrijke functie. Hier zijn er een aantal redenen, waarom een administratief medewerker juíst 

De pilaren van de onderneming

Een goede administratief medewerker is de basis van de ondernemer. Degene zorgt naast de administratie er ook voor dat de dagelijkse taken op een gestructureerde manier worden afgehandeld. Wanneer er hier iets mis gaat, kan het al snel fout lopen in het bedrijf. Deze functie is dus fundamenteel voor een gezond bedrijf. Zonder iemand op deze functie, is het haast onmogelijk om een bedrijf gezond te houden en goed te laten lopen. 

De bewaarder

Wat ook behoort tot de werkzaamheden van een administratief medewerker, is het verzamelen, beheren en bewaren van alle belangrijke documenten en gegevens van het bedrijf die belangrijk zijn. Zij zetten al deze bestanden in de computer en bergen alle documenten zo op, dat ze gemakkelijk terug te vinden zijn. Organiseren is dus een must als administratief medewerker. Zij worden ook wel de bewaarders van de organisatie genoemd.

Facturatie

Een administratief medewerker is vaak ook de verantwoordelijke voor alle facturatie. Hij of zij zorgt in dit geval voor het opmaken, controleren en inboeken van zowel aan- en verkoopfacturen en de crediteurenadministratie. De administratief medewerker houdt dus heel goed bij of het bedrijf nog geld moet innen óf juist betalen. Met deze functie wordt dus een van de belangrijkste onderdelen onderhouden: het geld. 

De steun en toeverlaat

Administratief medewerkers zijn werkelijk duizendpoten. De toegevoegde waarde van een administratief medewerker zit vooral in dat ze anderen veel ondersteunen. Een goede administratieve medewerker neemt anderen werk uit handen. 

Het visitekaartje van het bedrijf

Als administratief dien je ook veel contact te hebben met de buitenwereld. Sommige administratief medewerkers die de verwerking van inkoop- en verkoopadministratie verwerken komen dagelijks in contact met zowel leveranciers en klanten. Ook is de receptioniste van een bedrijf de eerste persoon die de klant ziet en spreekt. Enorm belangrijk voor het bedrijfsbeeld dus. 

Een administratief medewerker is dus meer dan belangrijk bij een goed functionerend bedrijf. Lijkt dit wat voor jou? Bekijk dan snel administratieve vacatures om te kijken of het bij jou past!