Zelf je grote tuin opknappen

Zelf je grote tuin opknappen

9 juni 2020 0 Door Irene

Een grote tuin heeft veel liefde nodig. De werkuren voor het onderhouden van je tuin lopen snel op als je alles zelf wil doen. Een hovenier of bedrijf inschakelen om jouw tuin aan te leggen of op te knappen is ook een optie, maar daar kan een flink prijskaartje aan hangen. Het geeft extra veel voldoening om te kunnen ontspannen in een tuin die je helemaal zelf hebt aangelegd. Leuke bijkomstigheid: je kan aan je visite vertellen dat je de gehele tuin zelf hebt gedaan. Dus heb jij groene vingers en ben je momenteel veel thuis door het Coronavirus? Ga de tuin in!

 

Een goede voorbereiding is het halve werk
Het ontwerpen van je tuin is de eerste stap. Of je nu helemaal opnieuw begint of een deel van je tuin laat staan, je moet eerst nadenken over de nieuwe indeling. Welke kleuren wil jij in je tuin? Kies de soorten bloemen, planten en bomen die jij mooi vindt. Vergeet niet dat je rekening moet houden met de seizoenen en wanneer bepaalde soorten in bloei staan. Kijk ook goed hoe en hoevaak je alles aandacht moet geven zodat je later niet ongewenst veel in de tuin bezig bent. Een handige tool om je tuin vooraf in te richten is 3d tuinontwerp software. Hiermee kan je online alvast de gehele indeling maken zodat je straks direct aan de slag kan. Wanneer je hebt bedacht hoe je tuin eruit komt te zien is het tijd om de benodigdheden te gaan kopen. De kosten voor je tuin lopen snel op, al helemaal als je ook nieuwe tuinaccessoires nodig hebt. Kijk daarom goed rond bij buren, vrienden en Facebook groepen of er andere mensen ook bezig zijn in hun tuin. Vaak doen mensen spullen weg die nog goede staat zijn om te gebruiken. Ook is het mogelijk om kosten te delen wanneer je samen met iemand gebruik maakt van een actie.

 

Voor groenafval huur je een container
Het opknappen van je tuin gaat gepaard met veel groenafval. Als je een grote tuin hebt is je standaard groene container niet voldoende. Om dit probleem op te lossen kan je een container huren. Een container wordt op locatie afgeleverd en geeft je de mogelijkheid om direct je groenafval weg te gooien tijdens je tuinwerkzaamheden. Dit voorkomt een ophoping van onnodig afval. Er zijn verschillende afvalsoorten met ieder een eigen type container. Als je een schutting vervangt is het handig om een tuinhout container te huren. Behandeld hout van schuttingen beschoeiingen en bielzen zijn geschikt voor een tuinhout container. Als je werkzaamheden vooral met planten en struiken zijn, dan heb je een tuin- en plantsoenafval container nodig. Deze is ook goed voor boomstammen, gemaaid gras en bladeren.