Thuisblijven of werken?

Thuisblijven of werken?

24 december 2019 0 Door Irene

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk voor beide ouders in het gezin om te werken. De kinderen gaan naar een kinderopvang of naar school en de ouders gaan naar het werk. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet prima is om voor een meer ouderwetse rolverdeling te kiezen waar de moeder thuisblijft. Moeders die thuis werken blijven met de kinderen werken over het algemeen net zo hard als ouders die naar het werk gaan. Je bent waarschijnlijk druk bezig met het huishouden en met de kinderen. Sommige ouders kiezen er tegenwoordig bijvoorbeeld ook voor om hun kinderen thuis een educatie te geven. Dit is veel voorkomend in de Verenigde Staten.

Werken en thuis met de kinderen

Als je als moeder zowel wilt werken en een inkomen wilt verdienen maar tegelijkertijd ook met de kinderen thuis wilt zijn en veel aandacht aan hun wilt besteden dan is een uitstekende optie om als ZZP’er te gaan werken. Als ZZP’er ben je klein zelfstandig ondernemer en hoef je dus niet naar een kantoor als je dat niet wilt. Je kunt gewoon simpelweg een kantoortje opzetten op een rustige plek in je huis en dat als werkplek gebruiken. Er zijn natuurlijk oneindig veel manieren om als ZZP’er je geld te verdienen.

Een blog beginnen

Het is het beste idee voor je eigen bedrijfje is iets waar je een passie voor hebt. Wat mooi is, is dat heel veel bedrijfjes tegenwoordig volledig online gedaan kunnen worden. Zo is er bijvoorbeeld de optie om een blog te beginnen. Daar kan tegenwoordig veel geld mee verdiend worden. Hetzelfde geld voor een succesvol YouTube kanaal. Mijn eigen moeder is bijvoorbeeld een groot liefhebber van tuinen en tuinieren. Om deze reden is ze een blog begonnen over tuinieren. Zoiets begint natuurlijk klein maar uiteindelijk had ze een heleboel lezers en kon ze op verschillende manieren geld verdienen met de blog.

ZZP vervoer

Natuurlijk zijn er ook soorten ZZP-bedrijfjes die je op kunt richten. Als je een bepaalde expertise hebt kun je bijvoorbeeld een service als consultant aanbieden. In sommige gevallen kun je niet alles vanuit huis doen. Bijvoorbeeld als je als freelancefotograaf werkt. In deze gevallen zul je waarschijnlijk wel veel bewerking thuis kunnen doen maar zal je ook fysiek naar klanten moeten gaan. In dat geval is het handig om een auto te nemen via een mkb lease. Met deze lease kun je zeer gemakkelijk en flexibel een auto krijgen onder een lease die je gemakkelijk maandelijks kunt opzeggen.