mee doen in de mode van de laptoptassen

mee doen in de mode van de laptoptassen

6 januari 2019 0 Door Irene

Tegenwoordig gaat alles digitaal in de zorg. Waar ik eerst langs de locaties met mijn noteboekje en 2 pennen naar toe ging, moet ik nu een laptop mee sjouwen. Een muis is gewenst maar dat verplicht de werkgever dan niet, fijn. Het probleem is dat ik eigenlijk al te veel spullen mee draag op een dag laat staan dat er nog een laptop bij moet komen.
Het is nou eenmaal vanuit de overheid bepaald dat er niks meer op papier mag staan maar dat alle informatie moet worden opgeslagen in een beveiligd digitaal dossier.

De overgang tussen papier en laptop

Aan het begin had ik er veel moeite mee dat ik niet even snel aantekeningen kon maken maar dat ik eerst mijn laptop op moest starten maar gek genoeg went het heel erg snel. Iedere medewerker had aan het begin er geen positief woord over te spreken maar na een aantal weken hoor ik eigenlijk alleen nog maar positieve verhalen.
De laptop kregen we van de werkgever en een laptop tas die over de schouder heen gedragen kon worden. De laptoptas zelf is zwart en merkloos, best wel saai.

Teamuitje tassen pimpen

Op een eind zaten we met een kleine club nog even een kopje koffie te drinken en zaten we toch nog met de laptop kwestie. Nu iedereen snapt hoe de laptop werkt en de tas overal mee naar toe gaat, lopen vooral de vrouwen tegen de tas zelf aan. Hij is zo saai, zo kleurloos en zo niet modieus. We zeiden voor de gein dat ons volgende teamuitje zou bestaan uit laptoptassen pimpen, ik vond het een heel erg leuk idee.

Toch maar “gewoon” een nieuwe aanschaffen

Mijn laptoptas was nog niet gepimpt maar had inmiddels wel een hele grote vlek. Ik was zo dom geweest om een bakje kwark precies over mijn laptoptas te gooien. Ja echt heel erg dom. Ik heb mij een ongeluk gepoetst maar de geur van de kwark krijg ik er niet meer uit.
Ik besloot op zoek te gaan naar een nieuwe laptoptas maar nu wel 1 die er leuk uit ziet. Het liefste ook een laptoptas die ik gewoon op mijn rug kan dragen, al dat gewicht op mijn schouders word ik ook niet heel erg vrolijk van. Wanneer je bij google laptoptassen invoert krijg je heel veel soorten laptoptassen. Ik kwam er 1 tegen die op leer leek en op mijn rug kon, ja dat was mijn tas.
Ik heb de tas inmiddels 2 weken in huis en mijn collega’s vonden het een hele goede zet van mij. Het was vooral positief dat hij op de rug gedragen kon worden, aldus mijn collega’s. Nu zijn meerdere collega’s op zoek naar een tas zoals ik heb. Ik begin de mode van de laptoptassen.