Hoe we als mamacompany ons bedrijfje groeiden

Hoe we als mamacompany ons bedrijfje groeiden

31 oktober 2020 0 Door Irene

b‘De blog over en voor de moeders van nu’. Zo luidt de banner van onze website. Een paar jaar geleden begon ik deze blog om over mijn ervaringen als moeder te schrijven en uiteindelijk ook persoonlijk nieuwe mama’s te coachen. Wat ooit begon als kleine blog groeide uit tot een waarlijk bedrijfje, met meerdere werknemers. In dit artikel schrijf ik over hoe de mamacompany groeit tot een echt bedrijf. Het gaan zowel over ons verhaal als over ons businessmodel.

Begonnen met publiek bouwen

Deze blog is ooit begonnen als alleen dat, een blog. Ik schreef simpelweg in het weekend over mijn ervaringen als moeder en besprak tips en tricks die het leven van nieuwe mama’s makkelijker maakten. Ik had nooit verwacht dat veel mensen het zouden lezen maar had er veel plezier in dat langzaam een publiek begon te groeien. Toen het publiek groter werd en ik hele positieve reacties kreeg op de tips en tricks, besloot ik dat ik een service achter de blog wilde creëren. Toen mijn drie kinderen iets ouder waren, realiseerde ik me dat ik heel veel tips en ervaring kan delen met nieuwe moeders, met daarnaast ook persoonlijke steun. Dus besloot ik een coaching service op te richten. Dit was een groot succes en ik kreeg vele eerste klanten uit mijn publiek.

Uitbreiden

De volgende stap was om deze service als zzp’er uit te breiden tot een echt bedrijf. Om de service te verbeteren en meerdere klanten te kunnen aannemen zonder dat we de kwaliteit en ook praktische zaken uit het oog verliezen, besloot ik meerdere nieuwe werknemers aan te nemen. Logischerwijs moest er ook een bedrijfsruimte gevonden worden.

Een eerste eigen kantoor

Wanneer je van zzp’er naar een echt bedrijf gaat, is dat een flinke stap. Je bent niet meer alleen verantwoordelijk voor je eigen inkomsten maar ook voor de lonen van je werknemers. Toen we eenmaal een kantoor vonden wilden we dit ook mooi inrichten. We namen led panelen bij www.besled.nl zodat we een fijne verlichting hadden en kozen voor een ruimtelijke open bureau indeling. De lease is dan ook een nieuwe verantwoordelijkheid. En dat is het moment waar we nu zijn. Het is zwemmen of zinken. Gelukkig gaat het goed met de inkomsten en hebben we naast onze coaching services ook nieuwe inkomstenstromen gegenereerd. Er is nog veel ruimte voor het bedrijf om te groeien en we hopen in de komende jaren nog veel nieuwe mensen aan te nemen en de omzet en winst te verhogen.