Het is tijd voor de tuin!

Het is tijd voor de tuin!

24 november 2020 0 Door Irene

Het wordt weer wat sneller donker en ook de temperaturen zijn aan het dalen. Omdat we op dit moment in ieder geval toch meer binnen moeten zitten is het misschien een mooi moment om meer aan buiten te denken. Je zou er alvast over na kunnen denken hoe je je tuin opnieuw kan gaan inrichten zodat je er in het voorjaar optimaal van kunt gaan genieten. Om dit te kunnen doen heb ik een aantal tips voor je. Je kunt ze hieronder lezen.

Inspiratie

Natuurlijk is het altijd lastig om jezelf dingen voor te stellen die er niet zijn. Daarom is het handig om inspiratie op te doen. Zo kan je een mooie wandeling maken in de natuur en kijken wat je daar aanspreekt. Vervolgens kan je proberen dit terug te laten keren in de tuin. Verder zijn er nog andere mogelijkheden voor inspiratie zo kun je op internet natuurlijk altijd veel vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Tuinmeubelland.nl. Als laatste mogelijkheid kan je natuurlijk nu goed spieken in mensen hun tuin. Daar is dit het uitgelezen moment voor omdat de meeste bladeren nu van de bomen zijn gevallen. Veel tuin hebben dus op dit moment veel meer inkijk dan in de zomer en het voorjaar! Zorg er uiteraard wel voor dat de mensen die er wonen geen hinder van je ondervinden. Het is toch iemand zijn privacy.

Maak het gezellig

Hoewel veel mensen bezig zijn met het vullen van de tuin met bloemen en planten, wordt een ding vaak toch nog onderschat. Je kan de tuin namelijk veel gezelliger en leefbaarder maken door er een tuinset in te zetten. Neem bijvoorbeel een loungeset tuin. Zo'n loungeset heeft een echte aantrekkingskracht om buiten te gaan zitten. Ok, misschien op dit moment iets minder omdat de temperaturen lager zijn. Maar in het voorjaar zal je blij zijn als je er al een hebt aangeschaft en niet achter het net hoeft te vissen omdat iedereen precies op hetzelfde moment zo'n set aan wil schaffen. Daar komt nog bij dat het een goed idee is om het nu aan te schaffen omdat er vaak goede acties zijn op dit soort artikelen. Natuurlijk is een loungeset maar een van de opties voor tuimeubelen. Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je moet vooral kiezen voor iets dat bij je eigen behoeften past. Kies voor iets waarop je jezelf al ziet zitten in de zon met een lekker koel drankje in de hand!