Denk na over je toekomst!

Denk na over je toekomst!

28 november 2020 0 Door Irene

Op een bepaalde leeftijd zijn er veel mensen die een huis kopen zien als een stapje verder. Als een soort investering voor de toekomst. Toch zijn er altijd veel vragen over hoe je het voor elkaar krijgt in deze tijden. Toegegeven het is niet gemakkelijk. Toch moet je ergens beginnen zodat je weet of er iets mogelijk is en zoja,  wat dan precies.

De eerste stap

Als eerst moet je je maximale hypotheek berekenen. Dat kan je zelf doen. Dan heb je een indicatie over wat er mogelijk is. Op internet zijn daar inmiddels echt wel goede tools voor aanwezig. Wil je echter meer zekerheid? Dan is het verstandig dit door een professional te laten doen. DIe kan je goed op weg helpen. Voordat je dit allemaal in gang zet, kan je natuurlijk al wel nadenken over je wensen. Wil je bijvoorbeeld in de stad wonen of toch liever buiten af? Blijf je in dezelfde provincie of wordt het de andere kant van Nederland. Het is handig daar al wel een globaal beeld van te hebben. Dit verkleint namelijk je zoekgebied en de mogelijkheden. Dit zorgt er ook voor dat je minder compromissen hoeft te sluiten.

Daarna?

Daarna moet je de hypotheekrente vergelijken. Dat is namelijk niet overal gelijk. Zo kan je met de ene hypotheek dus ineens veel duurder uit zijn terwijl je hetzelfde bedrag wilt lenen. Natuurlijk zijn dit de minder leuke kanten van het proberen een huis te kopen. Helaas hoort het er wel bij. Je zou namelijk een dief van je eigen portemonnee zijn als je het niet doet. Wees dus verstandig en neem een kijkje.

Rust

Misschien geven bovenstaande tips je wat meer rust maar misschien ook niet. Nu je met deze zaken bezig bent, ben je in ieder geval al weer een stuk op de goede weg. Nu kun je jezelf ook toestaan om een beetje meer te gaan dromen in de toekomst. Hoeveel slaapkamers zou je willen. Moet er een tuin bij of is een balkon al wel voldoende? Allemaal dingen die je jezelf af kunt vragen. Daarnaast is het goed om na te denken of je een klushuis wilt (waar nog veel aan moet gebeuren en de prijs dus wat lager zal liggen) of dat je een huis wilt dat al helemaal af is. Iedereen heeft hierin zijn eigen voorkeur. Weet jij al van jezelf dat je geen echte klusser bent? Dan kun je misschien het beste voor de laatste optie gaan. Wie zal het zeggen?