Dé tips voor je zomeroutfits

Dé tips voor je zomeroutfits

30 juni 2020 0 Door Irene

De zomer is hier! Tijd om die jurkjes uit de kast te trekken en de winterjassen ver, ver weg te stoppen. Oké, dit klinkt allemaal heel makkelijk maar voor veel vrouwen, inclusief mijzelf, is het kleden voor de zomer soms best een puzzel. Wanneer is het te bloot? Wel of geen kleur? En dan is het weer in Nederland ook nog eens zo onvoorspelbaar dat we doodvriezen in de ochtend en ‘s middags sterven aan een hittegolf. Hoe ga je daar nu mee om? In deze blog geef ik je wat tips. Lees je mee?

Laagjes, laagjes, laagjes

De gouden tip is laagjes. Waarschijnlijk heb je hier weleens eerder van gehoord maar het is perfect voor het Nederlandse weer. Zegt de weersvoorspelling dat het 25 graden wordt? Dan zal het in de ochtend nog wel fris zijn. Met één van de leuke Mango jassen over je zomerjurkje heen zal je er de hele dag door stijlvol uitzien en naarmate de temperatuur meer oploopt, kan je deze ook uit doen. En wanneer het onvoorspelbare weer in Nederland besluit om er toch geen échte zomerdag van te maken, zie jij er fantastisch uit. De jas is zowel functioneel voor de warmte als een accessoire. Ook de Ellesse jas in deze nieuwe collectie zijn perfect voor de zomer maar ook voor het najaar, twee vliegen in één klap!

‘Less is more’

In de zomer hoeven we ons niet zoveel te bedekken, de kou is voor het grootste deel het land uit en die mooie benen mogen best gezien worden. Zelf draag ik graag neutrale kleuren met af en toe wat kleur, bijvoorbeeld door een leuke lipstick. Zo worden m’n outfits niet te druk en komen accessoires goed uit, zoals bijvoorbeeld die leuke mango jassen. Daarnaast voorkom je zo dat je te veel draagt en je daar met het warme weer niet comfortabel in voelt.

Comfort als prioriteit

Want comfort is heel belangrijk. Niet alleen in de zomer en niet alleen wanneer het om outfits gaat. Zo geldt hier ook dat in principe alles mag en niets moet. Liever geen blote benen in de zomer? Ga voor een lange en luchtige broek. Heb je schouders die gezien mogen worden? Kies dan voor tops zonder mouwen en met een mooie halslijn. Is zwart gewoon jouw kleur? Niemand die jou gaat vertellen dat het niet ‘zomers’ is. Uiteindelijk moet je je gewoon goed voelen in je kleding, dat is het belangrijkste. En met deze tips lukt dat misschien nog beter!