De leukste uitjes op vakantie voor het hele gezin

De leukste uitjes op vakantie voor het hele gezin

5 januari 2019 0 Door Irene

In de winter worden vaak de plannen gemaakt voor de aankomende zomer. Heerlijk er tussenuit met het gezin. Toch is het lastig om iedereen tevreden te stellen. De één wil zon, terwijl de ander actie wil ondernemen. Het is dus belangrijk om een middenweg te vinden. Gelukkig zijn er uitstapjes die iedereen leuk vindt om te doen, ongeacht de locatie waar je zit. Voor iedere leeftijd is dit leuk en het hoeft ook niet duur te zijn. Zo geniet iedereen. En zeg nou zelf, dat is waar je het voor doet als moeder! Hieronder de leukste tripjes voor het hele gezin.

Zeilboot huren

Heerlijk relaxen op zee met een zeilboot, totale ontspanning! Je geniet van de prachtige zee en kunt heerlijk zonnen. Heb je geen zin om te zonnen? Dan trek je je terug om lekker te lezen of muziek te luisteren. Er zijn verschillende zeilboten om te huren. Een zeilboot huren kan wel lastig zijn. Er zijn namelijk diverse arrangementen en opties. Wil je bijvoorbeeld een daysailer, motorsailer of een boot zonder motor? Ook hangen er soms een paar eisen aan. Zo heb je bij enkele verhuurbedrijven een vaarbewijs nodig. Gelukkig geldt dit voor de meeste bedrijven niet en mag iedereen helpen met het besturen van de boot. Toch is het belangrijk dat de hoofdhuurder wel aspecten als afvaren, ankeren en manoeuvreren met de motor kent. Ben je nog onzeker? Dan kun je ervoor kiezen om een korte cursus te doen bij de verhuurder van de boot.

Fietsen

Als je op vakantie bent, is de fiets het ideale vervoer om de omgeving te ontdekken. Vaak kom je bij plekjes die je met de bus, taxi of auto niet kan bereiken. Als de omgeving veilig is om te fietsen, is dit dus zeker leuk om te doen met het hele gezin. Vaak hebben de verhuurbedrijven van fietsen ook mooie fietsroutes of plekjes om aan te raden. Neem een deken mee en wat eten en ga lekker picknicken tijdens de fietsbreak. Ook is het leuk om zwemkleding mee te nemen of aan te hebben. Je weet namelijk nooit bij welke mooie strandplekjes je komt.

Ruïnes bezoeken

Gaat de reis naar Italië, Griekenland of een ander Europees land? Grote kans dat je overblijfselen van kastelen en ruïnes vindt. Vaak is dit erg indrukwekkend. Je kunt er op eigen initiatief heen of met een georganiseerde groepstrip. Zelf vind ik dit persoonlijk altijd leuk om te doen, aangezien je dan een stukje geschiedenis meekrijgt van het desbetreffende land. Ook kun je aan je kinderen een geschiedenislesje geven, waardoor hun algemene kennis verbreedt. Nog een voordeel, het is een ideale plek om mooie familiekiekjes te schieten!