De leukste fietsgebieden in Nederland

De leukste fietsgebieden in Nederland

13 november 2020 0 Door Irene

In Nederland zijn we dol op fietsen. Niet zo gek, want wat is er fijner dan af en toe even lekker bewegen in de buitenlucht? Zelf woon ik in Amsterdam, en hoewel ik er enorm van kan genieten om langs de grachten te fietsen, vind ik het ook leuk om er zo nu en dan echt op uit te gaan. We hebben zoveel verschillende landschappen in Nederland dat het zonde is om altijd in je eigen omgeving te blijven. Daarom heb ik een aantal leuke fietsgebieden uitgezocht. In dit blog kun je hierover lezen!

 

1. De Betuwe

Onlangs heb ik op mijn oude damesfiets de Betuwe bezocht. Ik vond het een zeer verrassende omgeving, omdat je hier veel kastelen tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan Slot Loevestein. Daarnaast is de natuur hier ook erg mooi. Als je in de lente gaat kun je alle prachtige bomen die er staan in bloei zien. Dat is zeker een aanrader!

 

2. Zuid Limburg

Voor dit gebied heb ik wel een andere fiets nodig, want zuid Limburg heeft grote hoogteverschillen. Dat is ook gelijk wat het gebied zo mooi maakt. Je ziet hier veel fanatieke wielrenners, maar als je minder sportief bent aangelegd kun je ook kiezen voor een mountainbike of een elektrische fiets. De omgeving is hier erg weids, waardoor het niet snel te druk is. Het leuke is dat je na iedere heuvel weer een ander uitzicht hebt. Ook hier vind je veel groen.

 

3. Meijendel

Meijendel is een groot duin- en natuurgebied in Wassenaar, Zuid-Holland. Je kunt hier echt urenlang fietsen of wandelen. Doordat je door de duinen fietst heb je ook hier enige hoogteverschillen, al is het niet te vergelijken met zuid Limburg. Het gebied voelt voor mij zelfs niet echt als Nederland aan; het lijkt wel of je in het buitenland bent. De omgeving is erg wijds, en dat terwijl je toch vrij dichtbij steden als Den Haag en Leiden bent.
 

4. De Veluwe

Het natuurgebied in de Veluwe is heel divers. Je vindt er grote heidevelden, maar ook bossen, open zandplekken en kleine meren. De Veluwe is er groot, dus het is een goed idee om van te voren uit te zoeken waar je ongeveer naartoe zou willen. Het is er vooral in de lente en in de herfst erg mooi.
 

5. De Waddeneilanden

Ook voor de Waddeneilanden geldt dat het bijna als het buitenland aanvoelt. Het kost misschien wat meer moeite om er te komen, maar dat is het zeker waard. Op de Waddeneilanden zijn veel fietsroutes te vinden en er is genoeg bewegwijzering. Dat maakt het nog fijner, want je hoeft daardoor niet te zoeken.