Alles voor je baby

Alles voor je baby

30 augustus 2020 0 Door Irene

De meeste baby’s zijn blije baby’s. Lachen en kirren, en soms huilen als hij zijn moeder wil. Moeder natuur zorgt al millennia voor hun welzijn. Soms zijn er echter kleine obstakels die de ervaring in de weg zitten. Wanneer je dat tegenkomt dan kan je het beste langs bij een lactatiekundige

Lactatiekundige

Wat kan een lactatiekundige voor je betekenen? Lactatiekundigen zijn specialist op het gebied van borstvoeding. Als je daar dus problemen bij hebt is dit een goede eerste stop om je problemen voor te leggen. 

Weinig melk

Als je weinig of geen melk produceert kan dit veel redenen hebben. Dit is dan ook meteen het sterkste probleem, en iets waar een lactatiekundige je bij kan helpen. Vaak kunnen kleine aanpassingen je al helpen om meer melk te produceren. Lactatiekundige kennen deze, en kunnen je zo snel weer op weg helpen. Daarnaast kunnen ze ook veel van deze oorzaken elimineren als bron. Dat als nuttig als je toch naar de dokter moet voor je probleem. Dan kan je sneller tot de kern van het probleem komen en direct tot actie over gaan. Zeker nu een afspraak bij de dokter krijgen zo lastig is helpt dit je sneller op de rit. Lactatiekundige zijn vaak privaat, en zullen je dus sneller helpen omdat zij in deze tijd minder onder druk staan.

Last of pijn

Soms kan er ook kramp of pijn voorkomen als je borstvoeding geeft. Voor kramp zijn er vaak oefeningen, houdingen of massages (die je partner kan geven) om deze weg te nemen. Dat advies kan je snel inwinnen om weer te genieten van dit bijzondere moment. Pijn is wat complexer. Hier gelden veel van de redenen die boven ook genoemd zijn: Als het serieus is kan je jezelf sneller laten helpen.

Extra

Veel lactatiekundigen hebben ook veel vaardigheden naast hun specialisme. Het zijn mensen met een diepe interesse voor het welzijn van baby’s, en hebben dan ook de vaardigheden die daarbij horen. Om de lactatiekundige van de link als voorbeeld te nemen, zij leert je ook hoe je jouw baby moet masseren. Daarmee kan je beter je baby helpen om krampjes weg te nemen. Niet alleen het welzijn van de baby, ook het welzijn van de moeder staat hoog in het vaandel. Zo is ze bijvoorbeeld ook draagconsulente en draagdoekconsulente. Zo helpt ze je voor en na dat beetje extra. Andere lactatiekundige hebben weer andere specialismen, kijk vooral wat er voor advies in te winnen is als moeder.